Ihminen ja luonto, Syksy

Myräkkä

Heräsin eilen aamuyöstä kattopeltien jyminään. Itätuuli oli noussut pariinkymmeneen metriin sekunnissa. Taivaalta tuli vettä ja räntää vuorotellen – märkää ja kylmää!

Tänään lämpötila putosi juuri ja juuri nollan alapuolelle, sama tuuli jatkuu. Pidän silti pakkasversiosta enemmän kuin vesisateesta; pari astetta sinne tai tänne, pääasia ettei ole niin märkää. Vesisateella joutuu sitäpaitsi taistelemaan lastenvaunujen sadesuojan kanssa, joka on tällä tuulella lähinnä vitsi!

Kovalla tuulella on uskomattoman suuri merkitys pakkasen purevuuteen.Esimerkiksi ilmatieteenlaitoksen sivuilla on hyvä pakkasen purevuutta kuvaava interaktiivinen taulukko, josta kävin tarkistamassa, kuinka kylmältä tämä -1 asteen lämpötila tuntuu, kun tuulta on 19 m/s….kyllä, aika kylmää! 🙂 No, katsotaan mihin tämä tästä kehittyy. Talvelta alkaa jo tuntua!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s