Linnut

Kaukaisia vieraita?

Kylänlahdella on  jo aika hiljaista. Mutta eilen siellä tapahtui jotain jännää, pariinkin otteeseen. Aamukävelyllä osuin paikalle juuri, kun perinteinen itsenäisyyspäivän retkiseurue lähti kotimatkalle. Muistan heidät aiemmiltakin vuosilta, ovat vierailleet täällä aina näihin aikoihin noilla nopeilla Rib-veneillään. Useinmiten on ollut kova myrsky juuri ennen heidän vierailuaan… Aallokkoa he ovat ehkä hakemassakin?

Rib1

Rib2

Myöhemmin päivällä sain hälytyksen, että samaisen lahden toisella puolella on juuri nähty ehkä lunni! Mitä, mistä se tänne on eksynyt?! Ei kuin kiikarit messiin ja juoksuksi. Samaan aikaan alkoi pyryttää sakeasti. Puhelinliikenne oli hetken kiihkeää – missä, mitä, onko se vielä siellä, mihin päin pitää katsoa – kunnes yksi lintumiehistä palasi veneellä tutkimusmatkaltaan. Lähikuvia analysoituaan lintumiehet tulivat siihen tulokseen, ettei kyseessä ollut lunni, vaan nuori ruokki, joka ikävä kyllä oli vieläpä sotkeutunut öljyyn. Harmittaa linnun kohtalo, se ei todennäköisesti öljystä selviä. Kiikarisäntäily sen sijaan ei harmita, se kannattaa aina 😉

Mainokset

1 vastaus artikkeliin “Kaukaisia vieraita?”

  1. Haa, en meinannut löytää paikkaa minne kommentoida, mutta löytyihän se sieltä!
    Heippodei sinne etelämeren saarelle, kiva että sulla on taas blogi. Huippukuvia ja -juttuja, laitan tämän seurantaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s