Eläinten jäljet, Talvi

Lumi paljastaa kulkijat

Viikonloppuna oli paljon väkeä saaressa. Aika tehokkaasti porukka ”häviää” eri puolille saarta, eli mitään suurempaa kansainvaellusta ei näkynyt, paitsi ehkä kaupan aukioloaikoina. Mutta lumeen jääneet jäljet kielivät kovasta liikenteestä.

Kylänraitti on varsinainen highway

Mikä highway! Verrattuna esimerkiksi siihen, kun yhtenä päivänä viime viikolla kävelin itäniitylle, ja ihmettelin, että mikäs täällä on kulkenut. Haa, lastenvaunut? Kunnes tajusin, että kyllä, me itse. Edellisenä aamuna

Muitakin kuin ihmisiä on tietysti ollut liikkeellä. Lintuja ja nelijalkaisia. Myyrän tai hiiren jälkiä en ole paljoa nähnyt, onkohan nyt taas heikompi myyrävuosi? Tai sitten ei vain ole osunut silmiin, täytyypä seurailla. Olisi hienoa tuntea jälkiä paremmin. Haaveilen joskus pääseväni osallistumaan jäljestyskurssille, joita järjestää ainakin Englannissa mm. eloonjäämiskouluttaja Ray Mears. Kurssilla opetellaan lukemaan kaikenlaisia eläinten ja ihmisten luontoon jättämiä jälkiä, ja päättelemään niistä, mitä paikalla on tapahtunut ja milloin.

jäljet2

Tunnetko hyvin jälkiä? Mitä jälkiä omassa ympäristössäsi on näkynyt?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s