Ihminen ja luonto

Lapsi ja luonto

Jos olet vähääkään kiinnostunut luonnosta, lapsista, tai näiden kahden suhteesta, kuuntele ihmeessä ”Minna Pyykön maailma” -radio-ohjelmasarjan jakso ”Elämää Tarzanina ja Robinson Crusoena”. Tai kuuntele kaikki jaksot, mutta etenkin tämä! Miten hienolla tavalla siinä käsitelläänkään todella tärkeää ja ajankohtaista aihetta! 

Uskon, että lasten luontosuhde tänään ennakoi maapallon tilaa huomenna. Eli mitä tärkeämmäksi, hauskemmaksi, ja mukavammaksi lapset luonnon kokevat, sitä enemmän he haluavat pitää siitä huolta sitten aikuisinakin. Ja kuinka hienoa onkaan, että  sama näyttäisi toimivan myös toiseen suuntaan: hyvä luontosuhde lisää myös lapsen – kuten aikuisenkin – hyvinvointia!

Odotan innolla, millaisia luontoseikkailuja saan kokea lapseni kanssa. Niihin ei onneksi tarvita mitään erityisiä kykyjä, kuten laajaa kasvilajituntemusta tai kaikenkattavia erätaitoja. Riittää, että lähtee ulos, ja katsoo, mitä tapahtuu. Me kävimme juuri tässä yhtenä päivänä kuuntelemassa männikön suhinaa, ja katselemassa puunoksia, jotka ylettyivät yyyyyylös taivaalle asti…

lapsijaluonto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s