Retket, Talvi

Lumiretki

Lähdimme eilen yhteysaluksen ruuhkavuorolla matkalle, mutta onneksi meidän ei tarvinnut olla kyydissä kuin pari tuntia. Matkasimme  Aspöseen päiväretkelle. Vielä aamulla katseltiin säätiedotusta ja mietittiin, että onko järkeä lähteä pienen lapsen kanssa pakkaseen ja kovaan pohjoistuuleen koko päiväksi, mutta tuuli näytti tyyntyvän, joten päätimme lähteä. Onneksi! Heti Aspöseen päästyämme alkoi aurinko paistaa. Tapasimme satamassa tutun, joka meidät nähtyään lähti kaivamaan varastosta heidän lastensa vanhaa pikkupulkkaa meille lainaksi. Olimme varautuneet matkaan ahkiolla, mutta tämä itsetehty puinen pulkka oli aivan mahtava kulkupeli. Kyytiläinen nukahti heti, ja kulki tietämättään aikamoisen maastovaelluksen uniensa aikana.

aspo1

aspo4

 

aspo2

Pitkästä aikaa tein ulos tulen. Tulen sytyttäminen on yksi hienoimmista tekemisistä mitä tiedän. Se pitää valmistella huolella, jos haluaa välttää savutuksen, sekä paperin tai muiden oikoteiden käytön. Rakastan kiehisten vuolemista, niiden pitää olla tiheitä ja säkkäräisiä, jotta pieni liekki pääsee tarttumaan niihin helposti. Tuli pitää houkutella kasvamaan, kaunis nuotio ei synny pakottamalla tai käskemällä. Nyt siis pääsin pitkästä aikaa suikaloimaan tuohta, vuolemaan kiehisiä, ja pilkkomaan klapeja oikean kokoisiksi. Paistoimme makkaraa, joka on tietysti aina herkullisinta nuotiolla valmistettuna! (Ja kuuman kaakaon kanssa – yhdistelmä, joka ei missään muissa olosuhteissa tulisi mieleenkään!)

aspo3

Kun alkoi hämärtyä, tarvoimme takaisin satamaan, josta hyppäsimme laivan kyytiin. Kaunis ilta. Laivamatka sujui samalla jännittävällä tavalla, kuin kaikki viimeaikaiset laivamatkat kiipeämisikäisen lapsen kanssa: portaat ylös, portaat alas, portaat ylös…vaihtelun vuoksi voi toki aina välillä mennä kiipeämään samanlaisia portaita laivan toiselle puolelle.

aspo5

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s