Kevät, Linnut

Haahkat ovat saapuneet!

Niitä oli kuulemma jo eilen, mutta tänään aamulla oli niin tyyntä, että äänet kuuluivat meidän kotiportaille asti! Haahkojen mouruaminen ja kaakatus täytti ilman paksuna äänimattona, jota välillä halkoivat allien ”a-alli” -kiekaisut, ja siipien läiskytykset vettä vasten. Se on sitten kevät! Kävelin Eteläniemeen katselemaan ja kuuntelemaan. Linnut ovat vielä niin kaukana, ettei zoomini riittänyt niiden kuvaamiseen. Pakko oli silti yrittää räpsäyttää todistusaineistoa: siellä ne ovat, nuo mustat pisteet, heti siinä missä jäälautat loppuvat!

haahkat1

Täytyy mennä illalla katsomaan, josko haahkat olisivat tulleet jo lähemmäksi. Tarkkaa määrää en tiedä, mutta uskon että joitakin satoja alkaa jo olla tässä ympäristössä. Jäiden liikkeet vaikuttavat lintujenkin oleskelupaikkoihin, mielenkiinnolla seurailen miten jäälautat sulavat ja minne ne milloinkin pakkautuvat. Eteläpuoli on taas aika avoin, heti tuon luodon takana on avovettä, eikä kuvassa näkyvä jääkään ole muuta kuin irtonaisia hötöjä pikkulauttoja.

haahkat2

 

P.S. Kiuruja on myös, ja nokkosperhosia!

 

Mainokset

1 vastaus artikkeliin “Haahkat ovat saapuneet!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s