Kevät, Linnut, Sää

Kevätsumua

Linnut tulivat rysäyksellä. Kevätmuutto on lykkääntynyt kylmien säiden vuoksi, mutta kyllä lintujen on täytynyt olla  jossain kytiksellä, koska ne olivat täällä välittömästi, kun ilma lämpeni. Toissapäivänä alkoi olla jo huisketta ilmassa, mutta näkyvyys oli heikohko sumun ja sateen vuoksi. Eilen aamulla sitten lähdimme ulos auringonpaisteeseen, ja voi mikä lirkutus ja laulelu joka puolelta kuului! Sanoinkin, että ihan kuin oltaisiin jossain sademetsässä (miinus sade…ja metsä)! Nyt saa sitten joka kerta uloslähtiessä miettiä suurta eettistä kysymystä: kumman otan mukaan, kiikarit vai kameran? Vai kenties molemmat, jaksanko?

Kirjasin eilen toistakymmentä uutta lintuhavaintoa tälle vuodelle. Osa olisi kyllä ollut nähtävissä jo aiemminkin, mutta en vain ole tullut havainneeksi. Aika keväinen meininki: västäräkkejä on jo paljon, ja niityn rannassa vipelsi tylli, meriharakka ja töyhtöhyyppiä. Ristisorsapariskuntakin uiskenteli rantavedessä.

Kevät on sumujen aikaa, niitä tulee ja menee koko ajan. Säätiedotuksessa voi näkyä pelkkää aurinkoa, mutta todellisuudessa saattaakin olla säkkisumu.

kevätsumu2

 

kevätsumu4

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s