Eläimet, Kevät

Käärmeet heräilevät

Kestikin kauan tänä vuonna, ennen kuin käärmeet tulivat esille talvikoloistaan. Yleensä ensimmäiset näkee maaliskuussa, mutta nyt törmäsin käärmeeseen vasta toissapäivänä. Näinkin niitä sitten heti neljä saman päivän aikana. Taisivat kaikki olla rantakäärmeitä, luulisin. Erottaminen on välillä vaikeaa, etenkin mustien yksilöiden kohdalla. Kaikilla rantakäärmeillähän ei ole keltaisia/oransseja korvaläppiä. Mutta kyy on yleisilmeeltään ilkeämmän näköinen (onkohan tämä enää ihan objektiivista tietoa..?), pää on terävämpi kolmiomainen, ja pyrstö erottuu selvemmin kapeaksi ”hännäksi”. Rantakäärmeen pupilli on kiltimpi, muodoltaan pyöreä, jos nyt niin lähietäisyydelle menee, että alkaa silmiä tarkkailla…

Huomenta!
Huomenta!

Sää oli aurinkotuulinen, todella mukava ja keväinen.

ekakäärme2

Eilen ja tänään on tuullut reippaasti, puuskissa 17 m/s. Aina välillä on sadellut. Eilisilta oli kaunis: sade taukosi, ja laskevan auringon valo kuulsi paksujen pilvien läpi. Märkää maata pitkin juoksi persikanvärinen sumu.

 

Mainokset

1 vastaus artikkeliin “Käärmeet heräilevät”

  1. Yyh! Juu, minäkin olen lukenut niiden silmistä, mutta päättänyt että niin läheistä tuttavuutta en tule tekemään minkään käärmeen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s