Eläimet, Ihminen ja luonto, Kevät

Sinistä ja keltaista

Tässä yhtenä päivänä olisi satunnainen ohikulkija voinut kuvitella, että täällä on rajummanpuoleinen perheriita käynnissä. Heittelin kenkiä kohti avointa ulko-ovea ja karjuin ”Etkö tajua! Häivy!” Kohteena ei kuitenkaan ollut viaton perheenjäsen, vaan (ranta?)käärme, joka yriti väkisin tulla sisään kynnyksen yli. Sitä ei mitkään kengät tai karjunnat pysäyttäneet, vaan se kääntyi tyynesti poispäin vasta kun heitin sen niskaan ämpärillisen pyykkipoikia. Tämä tapaus nyt ehkä vähän vesitti yritystäni opettaa lapselle rauhallisen etäistä suhtautumista käärmeisiin – hän kun keikkui käsivarrellani koko episodin ajan. Mutta joku raja sentään käärmeillekin, kiitos!

Iloisempia eläinkohtaamisia ovat aiheuttaneet kauniit linnut. Näin eilen ihanan hehkeän keltavästäräkin pyydystelemässä hyönteisiä niityn rannassa.  Vieressä patsasteli kiljuvankirkas sinirinta. Vitsit mitä värejä! Lämpö on tuonut muutenkin paljon lisää lintuja saarelle. Kaupungissa on kuulemma lähes shortsikelit, mutta täällä tämä lämpöaalto on tarkoittanut sitä, että nyt pärjää jo ilman hanskoja. Jee!

Sinistä ja keltaista on ollut tarjolla muuallakin kuin lintumaailmassa:

Sinistä
Jos ei ole sumua, on merellä pehmeää usvaa.
sinistä1
Joskus aiempien pääsiäisten jäljiltä maahan tökätyt mininarsissit kukkivat pihoissa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s