Kasvit, Kevät

Aaltopilviä sadepäivänä

Aamulla ulos lähtiessäni taivas näytti kummalta. Pilvet kaartelivat jännässä aaltomuodostelmassa saaren yllä. Hetken päästä alkoi tihuttaa.

sadepäivä
Aaltokuvio näkyy tässä kuvassa himmeästi: vasemmalta ylhäältä lähtee mäki laskemaan alas kohti majakkaa, ja majakan jälkeen alkaa pian uusi nousu.

Sade houkutteli esiin lisää vihreyttä. Yksi hienoimpia hetkiä: kun lehdet puhkeavat.

sadepäivä3

 

Krookukset ovat kukkineet oman aikansa, ja päästävät nyt vuorostaan seuraavat kevätkasvit loistamaan. Uusia kukkia avautuu pihoissa päivittäin.

sadepäivä2

 

 

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Aaltopilviä sadepäivänä”

  1. Hei vau, mäkin kuvasin joskus Utössä juuri tuollaisen aaltopilven! Enkä ole missään muualla sellaista edes nähnyt. Utö-pilvi-ilmiö! Se oli arveluttava ja näytti jotenkin vyöryvän päälle.
    Ihania kukkia. Täällä kyllä krookukset lopettivat jo ajat sitten ja koivutkin on paljon vihreämmät, kun ollaan sisäsaaristossa. Ekat saarnen lehdet alkavat jo työntyä silmuistaan!

  2. Joo hei ihan hullua oli käydä mantereella viime viikonloppuna…astuessani ulos Eivorista Pärnäisissä, puski vastaan oikea lämpöseinä. Ja oli uskomatonta nähdä jo ihan oikeat lehdet puissa (täällä ei vielä silloin ollut mitään!), ja se joka puolella vallitseva vihreys!

    Nää pilvi-ilmiöt on hämäriä. Ehkä tuollekin on joku nimi olemassa, pitää varmaan lainata Pilvibongarin opas…Tosin on niitä hauska ihan vaan ihmetelläkin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s