Ihminen ja luonto

Tynnyrit täynnä kasteluvettä

Sunnuntaina satoi reippaasti koko iltapäivän, ja meidän kasteluvesitynnyrimme täyttyivät ääriään myöten. Samoin kaikki mahdolliset pienet ämpärit ja kannut. Jes, nyt on taas kasvien vedensaanti taattu pitkäksi aikaa!

vesi1

Mielestäni vesijohtoveden hinta on monessa paikassa aivan liian alhainen suhteessa siihen, kuinka arvokasta puhdas vesi maapallolla on. Koska vedestä ei tarvitse maksaa paljoa, käytetään sitä ihan holtittomasti. Kiinteän vesimaksun asunnoissa vieläpä buffet-pöytä ajatuksella: ”Kun kerran on maksettu, niin nyt kyllä mässätään”… No, Utössä ei ole tätä ongelmaa! Täällä veden litrahinta on korkeampi mitä useissa paikoissa mantereella. Se ei ole niin paha, että vaikeuttaisi täällä asumista, mutta tekee kyllä stopin turhalle kulutukselle! Meillä ei todellakaan lotrata suihkussa tai pestä vajaita koneellisia pyykkiä. Niin, ja sadeveden lisäksi myös lapsen kylpyvesi päätyy ammeesta kasvimaille.

Olisi tietysti ihanaa jos hinta ei määrittelisi asioiden arvoa, mutta kieltämättä tässä tapauksessa korkeampi hinta toimii hyvänä herättäjänä. Talouden ohjaamaa ekologista käyttäytymistä 😉 Tätä voitaisiin soveltaa kyllä ihan mieluusti muillakin osa-alueilla: esimerkiksi talouspaperin hinnan saa puolestani nostaa pilviin, ehkäpä sitten pääsisin tuonkin turhakkeen käytöstä eroon…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s