Kesä, Sää

Ukkosen jälkeen

Heräsin joskus neljän jälkeen aamulla kovaa vauhtia lähenevään jylinään, ja pian ukkonen olikin jo ihan päämme yläpuolella. Peltikatto alkoi rämistä sateen voimasta. Olin juuri edellisenä päivänä todennut, että pian saisi sataa, koska tynnyrit alkavat tyhjentyä. Puin pikaisesti sadevaatteet päälle ja lähdin pihalle täyttämään kaikki mahdolliset ämpärit ja kipot vedellä. Tynnyrit tulvivat jo, ja vettä satoi niin rajusti ettei se ehtinyt valua ränneistä alas, vaan osa ryöppysi kourun reunan ylitse maahan! Sain kaikki astiat täyteen, mutta sitten huomasin vielä hiekkalaatikossa yhden ämpärin, ja säntäsin hakemaan sen. Yhtäkkiä välähti ja pääni yläpuolelta kuului niin kova pamaus, että korvat menivät lukkoon, ämpäri lensi maahan, ja säntäsin äkkiä ovesta sisälle…Enpä ole koskaan pelännyt ukkosta, mutten myöskään aiemmin kokenut mitään tällaista!

Ukkonen oli ohi puolessa tunnissa. Se jätti jälkeensä hienoja syviä vesilammikoita…

ukkonen1

…ja toivottavasti myös riemuitsevia kasveja! Villikukat ovat nyt loistossaan.

ukkonen3

ukkonen2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s