Ihminen ja luonto, Kesä, Ruoka

Näytänkö mä joltain marjanpoimijalta vai

Noin vastaa mieheni aina, kun ehdotan marjastamaan lähtemistä. Ja silloin on pakko kyllä myöntää: et näytä! Koska marjanpoimijahan juoksee  pitkin metsiä kahdenkymmenen litran ämpärit kourassa, kumisaappaat jalassa, hyttysverkkohattu päässä, ja tulee illalla kotiin perkaamaan saalistaan, pakastamaan ja hilloamaan ja säilömään kilokaupalla kesän makuja talteen… Vai?

Niin minäkin ennen luulin, ja rimakauhu vei useinmiten voiton marjastushalusta. Jostain syystä ajattelin, että alle kymmentä litraa ei kannata edes lähteä pakastamaan, joten huh mikä urakka! Viime kesänä kuitenkin marjastusfilosofiani otti uuden suunnan. Polkujen varsilla punaisina paistavat metsämansikat houkuttelivat, mutta vauvan vuoksi aikaa oli vähän. Otin siis nukutuslenkeille mukaan pienen purkin, ja poimin aina niin kauan kuin ehdin. Nautimme marjoista samana päivänä, ja pakkaseen pääsivät ne, joita ei sinä päivänä ehditty syödä. Ah, helppoa ja huoletonta, ja kuitenkin niin tuloksellista! Jatkoin riemuissani samaa muiden marjojen kohdalla.

Nyt on jälleen metsämansikka-aika. Me marjanpoimijan näköiset keräämme taas innolla satoa. (Eka kuva viime vuodelta, kun apuri oli lähinnä hengessä mukana.)

mansikanpoiminta1

mansikanpoiminta2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s