Ihminen ja luonto, Kesä, Kylä

Hätätila vai seikkailu?

Kuten tämän alueen uutisia seuranneet tietävät, oli Utössä pitkälti yli vuorokauden mittainen sähkökatkos tiistaina ja keskiviikkona. Utön asioihin tarkemmin perehtynyt tietää myös, että tässä ei ole kyse vain muutaman hassun ulkosaaristolaisen jääkaapin lämpenemisestä, vaan pelissä on aika paljon muutakin… Esimerkiksi matkailua, merenkulkua ja erilaisia tietoliikenneyhteyksiä. Vaikka vedenjakelu ei toiminut, kaupan varastot sulivat, ja puhelinyhteydet katkesivat, ei mitään pahempaa onneksi päässyt käymään. Saarelle tuotiin generaattori, joka tuottaa nyt sähköä niin kauan, että merikaapelin vika saadaan taas korjattua.

Kaupan pihalla oli jäätelöistä nautiskelijoita...
Kaupan pihalla riitti jäätelöstä nautiskelijoita…

Tämä herätti jälleen ajattelemaan kuinka hassua on, miten riippuvainen moderni yhteiskunta on sähköstä. Silloin kun asuimme vuoden kodassa saatoimme välillä kuulla jälkeenpäin alueella olleista sähkökatkoksista. Ne eivät vaikuttaneet elämäämme mitenkään, koska kaikki oli alunperinkin suunniteltu toimimaan ilman sähköä. Nyt sitten tulee ongelma jo vessassa käymisestä, jos sähkövirtaa ei ole! Ihan hullua!

Tapahtuma sai aikaan myös muita sivuvaikutuksia: aamuteen valmistaminen retkikeittimellä herätti niin voimakkaan retkikuumeen, että siihen ei auta kuin kunnon retki!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s