Ihminen ja luonto, Kesä, Metsä, Retket

Päiväretki Kuhankuonolle

Päätimme tässä eräänä kesäisenä päivänä, että teemme jonkin pienen luontovaelluksen joka kerta kun käymme mantereella. Ei tarvitse lähteä ulkomaille, eikä edes kauas Suomessa löytääkseen jännittäviä erämaamaisemia. Me kävimme tekemässä retken Kuhankuonon retkeilyreitistöllä, kävelimme viitisentoista kilometriä mm.Pukkipalon aarnialueella.

kuhankuono1kuhankuono5kuhankuono2kuhankuono3kuhankono5kuhankuono6

Luonnontilainen metsä on niin kaunis. Siellä on harmoninen tunnelma, kaikki tapahtuu tarkoituksenmukaisesti. Eläinten ja kasvien kirjo on valtava verrattuna yhden puulajin talousmetsiin, joissa lahoaminen on kirosana.

Kävin kerran vierailulla erään ruotsalaisen metsänomistajan luona, joka hoiti tiluksiaan mahdollisimman luonnollisesti. Hän kertoi, että Gudrun-myrskyn aikana koko naapurin talousmetsä meni nurin, mutta häneltä itseltään kaatui vain pari puuta. (Luonnontilaisessa metsässä on mm. olemassa kaikki kasvukerrokset, ja puut kasvavat missä lystäävät, joten valtavia tuulitunneleitakaan ei synny.)

A day trip in Kuhankuono near Turku. Beautiful old forests!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s