Ihminen ja luonto, Kesä, Sää

Ei mikään leppeä kesätuuli

Pari päivää on tuullut navakasti luoteesta. Tai oikeastaan ihan kovaakin, välillä puuskat ovat olleet 20 m/s. Tällaiseen säähän on vaikea pukeutua: tuulensuojassa pärjää hyvin shortseissa ja t-paidassa, kun muualla tarvitsee jo takkia. Kävimme retkellä saaren tyynemmässä osassa. Kävelimme vehreän itäniityn läpi kohti rantaa.tuulee1tuulee2

Rantakivet kiinnostavat kiipeilyikäistä.tuulee3tuulee4

Paluumatkalla katselimme, kuinka paksu vihreä heinä taipui tuulessa.tuulee5

Samanlaista tuulta on luvassa vielä muutamaksi päiväksi. Yleensä tähän aikaan vuodesta puhaltaa eniten lounaasta, saa nähdä miltä tuulitilastot näyttävät tämän kesän jälkeen… Käyn aina seurailemassa niitä ilmatieteenlaitoksen sivuilta löytyvästä ilmastokatsauksesta.

Some very windy days here. Usually the wind is blowing from south or south-west this time of the year, but this summer we have had a lot of cold northern (northwest) winds.

Mainokset

1 vastaus artikkeliin “Ei mikään leppeä kesätuuli”

  1. Nyt on hassut säät. Naapurillani oli eilen 60-vuotispäivät ja mahdollisen sateen vuoksi pihalle pystytettiin teltta. Teimme sen valmiiksi jo torstaina, mutta perjantain puuskissa koko teltta luhistui. Onneksi eilen iltapäivällä ei sitten satanut, mutta erinäisiä lautasia ja boolilaseja kerätään nyt porukalla pitkin pihoja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s