Ihminen ja luonto, Melonta

Aallokkotreenejä

Olen parilla viimeisellä melontakerralla keskittynyt harjoittelemaan aallokossa tarvittavia tekniikoita, kuten ”korkeaa tukea”. Kajakkihan pysyy hyvin pystyssä vaikka kuinka isoissa aalloissa, jos keula on niitä kohden. Mutta jos meloja jostain syystä joutuu murtuvaan aaltoon poikittain, pitää pystyssäpysymisen eteen tehdä vähän töitä. Korkea tuki on tekniikka, jossa rinnan päälle nostetun melan avulla ”nojataan aaltoon” niin kauan kuin kuohu vie kajakkia.

Korkean tuen harjoittelusta en saanut kuvia, mutta eilen kamera oli mukana leikkiessämme aallokossa muuten.  Tässä on hyvä harjoitus: valitse sopivan kuohuva kohta, ja yritä pitää kajakki koko ajan paikallaan aalloista huolimatta. Me valitsimme kahden luodon välisen kapean solan.

aallokossa1

 

Ennen kuin menee puljaamaan aaltoihin, kannattaa aluetta seurailla kauempaa huolellisesti vähän aikaa. Kuinka kovaa aallot murtuvat? Mihin päädyn, jos menetän kajakin hallinnan: onko vastassa kallioseinä (paha) vai vain aava meri (hyvä)? Onko paikka tarpeeksi syvä, etten kolhiinnu jos kaadun? Tässä oli hauska paikka, jossa tuli murtuvia aaltoja vähän milloin mistäkin suunnasta, ja niiden voimakin vaihteli. Pari kertaa pääsin kunnon pesukoneeseen, ja sain nauraen sylkeä vettä suusta ja puristella hiuksia kuiviksi.

aallokossa2

 

Vaikeaksi mutta samalla niin jännittäväksi tämän touhun tekee se, että paikat muuttuvat joka kerta. Sama vedenalainen kivikko voi yhdellä tuulella olla kokonaan näkymättömissä, ja toisella aiheuttaa valtavat kuohut. Ja vaikka tuulen suunta olisikin sopiva, voi veden korkeus taas muuttaa tilanteen kokonaan.  Lähdemmekin aina mielenkiinnolla katsomaan, ”mitä tänään on tarjolla” 🙂

aallokossa3

 

I’ve been training kayaking in waves. It’s fun, but you need to check the circumstances to be sure it’s safe too!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s