Ihminen ja luonto, Linnut, Syksy

Lintusaari kutsuu

syksyniitty
Itäniitty on täynnä ruskean eri sävyjä.

Kyllä, syksy on todella alkanut: ensimmäiset lintuharrastajaporukat ovat saapuneet. Eivätkä he turhan takia ole tulleet, vaan muuttolintujen perässä tietysti. Omat kiikarini ovat vielä kesän jäljiltä komerossa, mutta taitaa olla aika kaivaa ne esiin. Olen kuullut huhuja ainakin harjalinnusta ja kuhankeittäjästä…

Havaintoni ovat olleet viimeaikoina eri lajien sijaan lintujen käyttäytymiseen liittyviä. Kesällä ihastelin moneen otteeseen lentomuurahaisten liikkeelle saamia lokkiparvia. Lokkeja näytti olevan ilmassa yhtä paljon kuin muurahaisia, kauhea kuhina! Oli muuten hienoa nähdä ilmassa parveilevien muurahaisten lisäksi myös pitkiä lentäviä hämähäkinseittirihmoja. Joku kertoi, että osa hämähäkeistä muuttaa siten, että ne leijuvat seittilankojen kanssa uusille asuinsijoille. Kuulostaa aika seikkailumieliseltä touhulta!

Alkusyksystä näin myös petolintujen muuttavan. Haukat nousevat spiraalimaisesti yhä ylöspäin ja ylöspäin, siipiään räpäyttämättä. Ne osaavat käyttää hyväkseen kohoavia ilmavirtauksia. Sitten ne laskettelevat hiljalleen etelän suuntaan, edelleen siivet tyynesti hievahtamatta.

Meidän tyttö osoittaa innoissaan taivaalla räpyttelevää tuulihaukkaa, ja huutaa ”KAUKKA!” .

The autumn is here, and so are the birdwatchers! I think I should take my binoculars out again…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s