Ihminen ja luonto

Mielikuvitusleikki

Eilen taisi olla ensimmäinen kunnon syystuuli: puuskissa 23 m/s. Välillä sateen kera, välillä ilman. Luoteistuuli osui ehkä vähän vaimeammin itäniitylle, joten kävimme siellä kävelyllä. Marjanpoimija huomasi heti houkuttelevat variksenmarjapensaat…

variksenmarjat1variksenmarjat2

Myös koko illan tyttö sitten ”poimi” näkymättömiä marjoja lattialta, maiskutteli, kantoi niitä meidänkin suuhun. Hihitteli keksinnölleen. Kun kerroin tästä ystävälleni, hän otti esille mielestäni tosi tärkeän aiheen: sen, miten lapset osaavat pysähtyä näiden ideoidensa äärelle. Toisin kuin aikuiset, jotka tuputtavat koko ajan uutta ja muutosta, koska itse kokevat toiston tylsäksi. Joka asiassa. Lasten leikeissä, kuvakirjoissa, ja ihan missä vaan. Tämä on niin totta!

Lapset tosiaan voivat jatkaa samaa simppeliä leikkiä tunnista ja päivästä toiseen, oikein tyytyväisinä. Aikuinen sitten viisaana menee neuvomaan ja ”kuljettamaan eteenpäin” leikkiä. Herranjestas, täytyyhän sitä nyt jotain kehitystä tapahtua! Mihin tämä maailma menisi, jos kaikki olisi noin yksinkertaista! Niin, mihin?

Yeasterday was a windy day! We went to a slightly more sheltered (?!) meadow, and my daughter picked berries there – again. And all evening she was ”picking” invisible berries on the kitchen floor, smiling and ”eating” them. My friend said she loves the way children can focus on the same simple thing or game for hours and days – in contrast to us adults, who want things to grow and develop all the time. ’Cause what would happen to the world, if everything wasn’t in constant development…?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s