Juokseminen, Ruoka

Maailma ennen dexalia

…on varmaankin pitänyt sisällään liikuntaa? Maratoneja? Kovaa urheilua? Näin järkeilin, ja päätin olla ottamatta mitään kieron elintarviketeollisuuden luomia energiajuomia, -geelejä, ja -patukoita mukaani maratonille. En ole koskaan niitä käyttänyt, ja ihan hyvin olen jaksanut silti. Nyt vähän mietitytti, kun tiesin suorituksen kestävän paljon kauemmin kuin tavallisen maratonin. Miten pitäisin suolatasapainon kunnossa? Onnistuisiko energiatason ylläpito ihan tavallisella treeniruualla?

Nyt jälkeenpäin voin todeta, etten todellakaan kaivannut mitään ihmeellisiä energianlähteitä. Banaani ja mustikkakeitto tuntuivat tosi hyviltä, niitä aion pakata mukaani ensi kerralla enemmän. Suklaapatukat olivat aika turhia, kaurapatukka auttoi pidemmän aikaa. Kuivahedelmät voisivat toimia, niitä täytyy testailla.

Suolatasapainoon sain hyvän vinkin Life-kaupasta kisareissua edeltävänä päivänä: vedestä, intiaanisokerista ja ruususuolasta sekoitettu juoma auttaa kuulemma jaksamaan rankoissakin olosuhteissa. Nyt en ehtinyt testata juomaa lainkaan, mutta otin suolaa mukaan pieneen minigrip-pussiin, ja imeskelin pari raetta reissun aikana. Hyvin imeytyi suola, ravinteet ja nesteet koko ajan. Ensi kerraksi lähtee myös juoma mukaan! Voi kuulostaa huuhaalta, mutta ihan sama, minulla toimii muutenkin kaikki sellainen, joten eiköhän tämäkin!

Eläköön käsittelemätön ravinto!

dexal

I think people have run marathons before Dexal and other energy drinks, gels etc. So I wanted to eat ”normal things” during my run, and bananas, blueberry soup, and oat bar worked really well. Until next marathon I will do some experimentation on a natural energy drink made of Himalaya salt, Indian sugar and water. Ah, natural food!

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Maailma ennen dexalia”

  1. Hunaja urheilujuomana toimii myös erinomasesti! Pidemmille lenkeille suolan kanssa. Moni tykkää myös sitruunamehun ja hunajan yhdistelmästä. Halpaa, puhdasta ja tuhti sisältö kaikkea mitä tarvitaan.

    1. Hei, paljon kiitoksia vinkistä! Täytyy ehdottomasti kokeilla! Tykkään hunajasta muutenkin – kummasti se yleensä parantaa alkamassa olevat flunssat ja muut… Jotenkin on mielestäni loogista, että keho ottaa helposti ja mielellään vastaan tällaisia käsittelemättömiä luonnontuotteita. Niissä on kai kaikki niin hyvässä ”muodossa” ja oikeassa suhteessa.

  2. Kulautin juuri välipalaksi yhden pähkinällisen kookosvettä ja mietin, että tämä voisi olla hyvää tavaraa urheilusuorituksen aikana tai sen päätteeksi. Nesteyttää paljon tehokkaammin kuin pelkkä vesi. Täällä sen voi nauttia suoraan pähkinästä, mutta sitä saa purkitettunakin. Toivetta Handeliin siis ja kokeiluun?! Ilmeisesti sellaista kamaa, että sitä voi vaikka pistää suoraan suoneen, joten sen täytyy olla hyvää 😀

  3. Ihan uskomatonta, että siellä sä vaan juot kookosvettä suoraan pähkinästä 😀 Hei hyvä kuulla tuosta tavarasta joltain muultakin kuin Ruohonjuuren myyjältä, hänkin kyllä nimenomaan puhui sen loistavasta nesteyttämiskyvystä! Ostin yhden tölkin kookosvettä, mutta en sitten uskaltanut korkata ensimmäistäni kesken juoksun – olisi pitänyt ehtiä edes kerran maistaa ennen tositilannetta. Täytyypä tosiaan kokeilla tuota. On varsin luonnonmukainen tuote.

    Vaikka hei oishan siinä fiilistä juoda se suoraan pähkinästä! 🙂

  4. Kyllä! Ihan tylsää purkista juoda. Mieti nyt sitä fiilistä kun vetäisisit kesken maratonin repusta kookospähkinän ja silppuaisit sen machetella 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s