Ihminen ja luonto, Juokseminen

Juoksemisesta

Maisemaa voi elää monella tavoin. Sitä voi valokuvata, maalata, haistella tai tunnustella. Siitä voi tehdä laulun. Voi tutkia yhtä tiettyä yksityiskohtaa tai lajia tieteellisen tarkasti, tai fiilistellä makaamalla hiljaa paikallaan, kuunnellen.

maisema

Tai sitten maisemassa voi liikkua. Esimerkiksi juosten. Juoksu on minulle ennen kaikkea ympäristön tutkimista ja sen erittäin vahvaa fyysistä tuntemista. Kivet, mäet, maiseman muodot, sammal ja heinät, kaikki tuntuvat jalkojeni alla. Säätila pyyhkii koko kehon lävitse. On vain liike ja maisema.

You can experience the surroundings in many different ways: take photos, paint, do scientific research on species, just lie on the ground and listen. Or you can move in it. For me running is above all a way to experience the environment. 

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Juoksemisesta”

  1. En minä vaan tiedä pystyisinkö juoksemaan noin hienon maiseman edessä! Kaksi askelta ja pysähdys, uppoutuminen taivaanrannan katseluun, kaksi askelta…

  2. Mulle sopii myös parhaiten tuo ”fiilistely makaamalla hiljaa paikallaan”, kuunnellen ja katsellen, haistellen ja tunnustellen”. Jos jossakin, niin siellä maisemissa siihen osaa hiljentyä, ylväiden luonnonvoimien ympäröimänä ja niistä lumoutuneena. :-).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s