Ihminen ja luonto, Sää, Syksy

Pimeyteen

pimeyteen1

Takuureseptini marraskuun pimeydestä ja märkyydestä selviämiseen: en edes yritä uskotella valoa olevan enempää kuin sitä on. Jäisin jossain vaiheessa kuitenkin itselleni kiinni petoksesta. Ei kirkasvalolamppuja, eksoottisia hedelmäsmoothieita tai trooppisia kylpyläosastoja. Vain juoksulenkkejä lenkkarit niin märkinä, että vesi tursuu varpaiden väleistä. Ulkoilua lapsen kanssa pilkkopimeässä kaameassa puhurissa. Ulkona ei näy ainuttakaan ihmistä minun ja tytön lisäksi, ja tuupin hänelle vauhtia keinussa, jonka liikettä tuuli vastustaa koko ajan kaikin voimin. Marraskuun maksimointia!

Marraskuussahan on toki myös valoa, todistetusti.

pimeyteen2

 

Enjoy November: don’t try to fool yourself and tell it’s summer. Go outside: run with soaking wet sneakers, and play with the kid in total darkness. Maximizing November!   

Mainokset

7 vastausta artikkeliin “Pimeyteen”

 1. Go tytöt go! Ei ole huonoja kelejä, on vain vääriä varusteita……tuon olen jostakin kuullut, siihen lisäisin oman jatkon…….ja vääriä asenteita :-)! Myös syksyn pimeissä, vetisissä, puuskaisissa olosuhteissa on jotain ammennettavaa…..kunhan asenne on kohillaan niin niistäkin voi jopa nauttia!

  Haluaisin olla siellä teidän kanssa ulkoilemassa……

  1. Hengessä mukana! Täällä mekin taaperretaan ja lenkkeillään pimeässä, muita ei näy…johtuukohan pimeydestä, ehkä siellä joku jossain on 😀 Ulkoilu tuo valoa elämään, jopa marraskuussa 🙂

   1. Joo, taitaa olla niin, että tällaiseen vuodenaikaan ulkona on iltaisin enimmäkseen pikkulapsia, koiria, ja näiden seuralaisia 🙂 Ulkoilu tosiaan tuo valoa, ja helpottaa elämää pienen lapsen kanssa: ulos mahtuu paljon paremmin ääntä ja liikettä, kuin sisätiloihin 😉

  2. Kyllä!!! Ja näiden asenteiden kanssa saa olla tarkkana: kerran yksi nelivuotias tyttö kysyi multa, että eihän mennä tänään ulos kun on niin ruma ilma (sataa tihutti). En vaan jotenkin usko, että sateen vihaaminen olisi ihmisessä mitenkään sisäsyntyistä. Kyllä lapset herkästi imee näissäkin jutuissa vaikutteita.

   Ja varusteet, ne on oikeastikin tärkeitä…olen vasta viimeiset 5 vuotta tajunnut (kiitos mieheni…), että talvella voi ulkoilla palelemattakin 🙂

 2. Moikka Laura! Mä täällä nautiskelen sun blogin lukemisesta ja kuvien katsomisesta 🙂
  Monessa asiassa ja hetkessä ajatukset käyvät Utössä. Marraskuu on marraskuu, sitä ei käy kiistäminen 🙂

  1. Heippa Elina! Kiva jos nautiskelet 🙂 Ja arvasinkin että se olit sinä! Tavattiin teidän äitin kanssa jokunen kuukausi sitten 🙂 Sanohan terkkuja paljon koko perheelle! Juuri jokunen viikko sitten kaivelin muististani sun pesistreenijuttuja, kun pelattiin koululaisten kanssa pesäpalloa! Yritin muistella niitä kaikkia hauskoja leikkejä, joita silloin meille vedit. Oi.niitä.aikoja!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s