Ihminen

Lahjamietteitä

silta

Tekee hyvää käydä välillä hakemassa perspektiiviä matkoilta. Tukholman jälkeen Turku tuntui ihan rauhalliselta, jopa jouluhässäkän keskellä. Silti olen helpottunut, ettei tarvinnut olla mukana hikisenä etsimässä paniikkilahjoja.

Emme anna kovinkaan suuria määriä lahjoja, ja esimerkiksi tyttärellemme emme ole antamassa yhtään pakettia. Tiedän jo, että hänelle on tulossa muualta kuusen alle ainakin pari lahjaa, ja se on mielestäni oikein sopiva määrä. Tahtoisin, että lapseni kokisi ja muistaisi myöhemminkin jouluista yhdessäolon ja vaikkapa kuusen kynttilöineen  mieluummin, kuin kauhean tavarakasan. Sitäpaitsi  lahjat kokevat inflaation, jos niitä on paljon. Samoin kuin jokainen tietää, että yksi tai kaksi suklaakonvehtia maistuu taivaalliselta, mutta ei mieli siitä enää sen paremmaksi muutu, jos niitä syökin viisitoista – päinvastoin.

Ne muutamat lahjat, jotka olen antamassa, olen pääosin tilannut Antikvaarista, antikvariaattien yhteisestä nettikaupasta. Kirja on mielestäni hieno lahja, ja kierrätetty kirja vielä parempi! Yhtenä vuonna sain vielä astetta ”kierrätetymmän” lahjan: paketista pajastui kirjaston kirja, ja kortissa pyydettiin palauttamaan kirja lukemisen jälkeen kirjastoon. Pidin tätä suorastaan nerokkaana, koska sain tarinan, mutta kirja ei jäänyt hyllyyn pölyttymään.

It’s good to travel and get some new perspective. After being in Stockholm, Turku seemed to be a very small and quiet town. Even before Christmas. I am anyway happy that I didn’t have to be one of those who run from shop to shop trying to find the last presents. We are not giving many presents (and we didn’t buy any for our child because I know she is going to get some anyway, and I think it’s better not to get too many) , but the ones I am going to give I have bought from Antikvaari, an antiquarian bookshop on the net.

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Lahjamietteitä”

 1. Tästä tulikin mieleen, että lainasin kerran Utön kirjastosta García Marquezin Haaksirikkoisen tarinan ja se jäi mieleen niin voimakkaana lukukokemuksena, että vuosien jälkeen kerroin siitä ystävälle. Hän kiinnostui ja olin iloinen, kun löysin sittemmin kirjan yhdestä antikvariaatista. Ystävä sai sen joululahaksi. Joitakin kirjoja ei edes ole uusina painoksina, ja tarina saattaa olla juuri sellainen jonka haluaisi lahjoittaa jollekulle. Tuo kirjastoidea on hieno!
  Minusta lapset ja kissat ovat siinä samanlaisia, että paketit on parhaita. Ainakin siskoni tytöt pieninä piehtaroivat onnesta soikeina lahjapaperikasassa, itse lahjat eivät kiinnostaneet niin paljoa. Ja kissathan tunnetusti… jos ostat kalliin kiipeilytelineen tms., niin kissa menee sen pakkauksena tulleeseen laatikkoon ihan onskuna lymyämään.

  1. Juu, sama juttu: noita kirjoja, mitkä ostin, ei ole enää edes saatavilla mistään uutena. Eli Antikvariaatit tekevät tosiaan tärkeää työtä! Hei, kiitti lukuvinkistä! On mahtavaa, kun jokin lukukokemus jää noin voimakkaana mieleen. Osuu juuri oikea kirja oikeaan hetkeen 🙂

   Kissat ja lapset – kyllä, ihan samanlainen meininki 🙂

 2. Ehdottomasti samaa mieltä lahjojen suhteen! Meiltä pieni saa kaksi pakettia ja se on siinä, kyllä joulu on paljon muuta kuin lahjat. Nykyään valitettavan monen lapsen ja nuoren kohdalla saamisen ilo ja kiitollisuus on vain muisto meidän lapsuudesta, mitään mitä saadaan, ei arvosteta. Jos saan edes pienen osan tästä ”muistosta” siirrettyä lapselleni, olen tyytyväinen.

  Mukavaa ja tunnelmallista joulua kaikille!

  1. Täsmälleen. Kun kaikkea saadaan niin helposti ja paljon, niin se ei tunnu yhtään arvokkaalta enää. Varmaan samasta syystä tavaroiden annetaan rikkoutua ja hukkua ihan miten vaan – ei tunnu missään, aina voi ostaa uuden. Onneksi meillä on mahdollisuus kääntää tämä homma 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s