Ihminen, Syksy

Ajatus on pahempi

Syksy on ollut aika levoton. Olemme sairastelleet vuorotellen, on ollut jalkakremppoja ja flunssaa, pitkittynyttä paranemista. Kovien tuulien vuoksi täällä on ollut sähkökatkoksia tiuhempaan kuin aikoihin. Työaikataulut ovat edellämainituista syistä puristuneet tiukemmalle, juoksutreenit jääneet välistä, ja unirytmit olleet välillä aika mielikuvituksellisia. Silti en koe tätä syksyä lainkaan ankeana.

Ollessani pari vuotta sitten synnytysvalmennuksessa, viisas kätilö sanoi mielestäni hienosti. Yksi pian synnyttävä nainen halusi tietää (?!) millä kaikilla tavoin nainen voi synnytyksessä revetä. Kätilö vastasi: ”Tahdotko oikeasti tietää? Kyllä voin kertoa, mutta monesti ajatus ja kuvitelma on paljon pahempi, mitä sitten se todellinen hetki. Siihen liittyy niin paljon muuta, kuin itse fyysinen tapahtuma. Enkä pystyisi kuvaamaan sinulle muuta kuin sen fyysisen osion. Siksi en mielelläni yleensä ota näitä puheeksi.”

Tämä pätee mielestäni tosi monessa tilanteessa. Flunssan pahin hetki on silloin, kun tauti vasta iskee. Kun ajattelee ”En kai mä vaan ole tulossa kipeäksi”, ja miettii mitä kaikkea tauti tuleekaan pitämään sisällään. Ei se flunssassa oleminen sitten enää niin vaarallista ole. Jos joku olisi ennustanut minulle elokuussa, kuinka paljon tulemme olemme kipeinä ja joudumme olemaan sisällä loppusyksystä, olisin varmaan lähtenyt ankein mielin kohti talvea. Nyt itse tapahtumien keskellä kaikki onkin ihan hyvin.

Tässä on pari ”jouluista” kuvaa viimepäiviltä:

jouluikkuna2jouluista2jouluista1

This fall has been quite restless. We have been sick, and there’s been a lot of problems with electricity because of the strong winds. But I feel that everything’s well anyway. If someone had told me in August how much we will be sick this fall, I think I would have felt much worse. Often the thought/the image of a situation is much worse than the REAL situation. There really is no idea to fear in advance. These ”Christmas pictures” are taken yesterday and today.

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Ajatus on pahempi”

 1. Hui iik, ääh, mulla on niin hirveä synnytyskammo, että pelkkä ajatuskin (juuri niin!) saa aikaan hyperventilointia. Onneksi en ole joutunut koskaan edes pohtimaan synnyttämisen mahdollisuutta, uh.
  Mutta tosihan tuo on, etukäteen murehtimalla saa aikaan vain monin verroin murhetta. Usein paljon enemmänkin kuin mitä tilanteessa tulee todellisuudessa murehtimaan. Terveempää talvea teille!

  1. Huh niin mullakin oli, ennen kuin sitten yhtäkkiä olinkin raskaana, ja tilanteesta ei ollut muuta ulospääsyä kuin hoitaa homma 🙂 Ei vaan, oon käsittänyt että jotenkin ne hormonit useimmilla sekoittaa pään niin, ettei sitten osaa enää edes pelätä 😉
   Kiitos, terveempi talvi otetaan kyllä riemunkiljahduksin vastaan…vähänkö luksusta! 😉

 2. Synnytyksesta puhuen: olen utelias ja olen halunnut jo kauan kysyä, miten Utöläisten synnytykset hoidetaan. Lähditkö jo muutama viiko ennen laskettua aikaa mantereille, vai sitten h-hetkellä Medihelillä, vai… ?

  1. Hei Karen 🙂 Nykyään useimmat lähtevät hyvissä ajoin mantereelle, esim.sukulaisten tai tuttujen luo. Itse lähdin juuri niinkuin arvelitkin, 3 viikkoa ennen laskettua aikaa, kun alkoi tuntua siltä… Helikopterikyyti on vain hätätapauksia varten, eli sen varaan ei tule laskea. Olisihan se toki aika extremeä lähteä synnyttämään helikopterilla 😉 Olen muuten miettinyt, että voisi olla aika vaikea saada ”lupaa” kotisynnytykseen täällä – jos jokin menee vikaan, kestää avunsaanti kuitenkin aika paljon kauemmin, mitä sairaaloiden lähettyvillä asuvilla.

   Täällä asuu edelleen (lähinnä kesäasukkaina) ihmisiä, jotka ovat syntyneet täällä saaressa, tai tuolla jossakin merellä, veneessä matkalla sairaalaan. Se jos jokin olisi extremeä 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s