Ihminen ja luonto, Lapset, Linnut

Joutsenia katsomassa

On kyllä ihanaa olla taas kotona, täällä on niin paljon mukavampaa ulkoilla lapsen kanssa. Kaupungissa tulee aina mentyä valmiiksi rakennettuihin leikkipuistoihin, vaikka oikeasti inhoan niitä. Tai toimivat ne hyvänä ensiapuna levottomien jalkojen verryttelyyn, mutta minään ulkoilun ja leikin kivijalkana en niitä pidä. Leikkipuistot ovat niin kauhean kaavamaisia, valmiiksileikittyjä, ja etäällä villistä luonnosta ja mielikuvituksesta, että ainakin minä itse kyllästyn niissä todella nopeasti.

joutsenet1

Tänään kävelimme katsomaan joutsenia. Utön rannoilla hengailee taas useita perheitä. Ne ruokailevat rauhallisesti, ja päästelevät pieniä kiljahduksia. En muuten ihmettele lainkaan, miksi lapset oppivat kaikkea niin nopeasti. Heidän oppimistekniikastaan voisivat kuivilla luennoilla istuvat aikuiset ottaa oppia. Tyttö seurasi silmä tarkkana joutsenta, matki sen ääntä, sanoi ”jousten”, nähtyään linnun ruokailevan hän kumartui alas ja maiskutti suutaan. Kun lintu vielä levitti siipensä ja räpytteli hetken, tyttö alkoi innoissaan ravistella käsiään. Siinäpä se, joutsen kaikin aistein!

I’m happy to be home again, it’s always so much easier to go outdoors with a child here, than in a city. Ok, there are lots of playgrounds there, but I don’t really like them, they are so…boring. Today we were watching the swans eating, and I realized why kids learn everything so quickly. The little girl watched at the birds, named them, imitated their sound, played that she was eating like they did, etc…

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Joutsenia katsomassa”

  1. Voi että. Tosi hyvä ja hauska kirjoitus monella tapaa.
    Ihanaa, miten lapsi kokee olevansa yksi luontokappaleista.

  2. Tää on niin totta! Nimimerkillä ala-asteella hankaluuksia oppia geometrisiä asioita matematiikassa, ihmekös tuö kun piti ajatella kolmiulotteisesti paperilla ilman tosielämän apuja…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s