Ihminen ja luonto, Juokseminen, Kirjat

Running is not a battle between you and your body

En ole koskaan hurahtanut mihinkään uskontoon. Kuten varmaan moni muukin, suhtaudun pienellä varauksella ilmiöihin, joista kohistaan kovalla kiihkolla sekä puolesta että vastaan. Ehkä siitä syystä olen kypsytellyt hetken paljasjalkajuoksuun tutustumistakin.

heureka

Muutama päivä sitten vaihdoin tavallisen lenkin päätteeksi jalkoihini paljasjalkatossut, ja voi ihmettä, teki mieli huutaa niin heurekaa kuin hallelujaakin! Ai tältä luonnollinen juoksu tuntuu! Ai  tämän vuoksi maailman eniten juoksevat luonnonkansat jaksavat juosta – he eivät todellakaan käytä mitään kantavaimennettuja pronaatiotuettuja Asicseja!

Otetaan uintivertauskuva: juoksuradalta maastoon siirtyminen on suunnilleen sama, kuin uimahallin vaihtaminen luonnonvesien pärskeisiin. Kun sitten vaihtaa jalkineiksi paljasjalkakengät, vastaa se pelastusliivin riisumista. Luonto, minä ja liike, eikä enää mitään häiritsevää siinä välissä.

Kuten muutkin hurahtaneet, tahdon levittää tätä ilosanomaa kaikille! Jos sinulle tulee juoksemisesta rasitusvammoja, kokeile paljasjalkakenkiä. Jos tahdot löytää oikean juoksutekniikan, kokeile paljasjalkakenkiä. Jos haluat kokea juoksemisen riemun sellaisena kuin se oli lapsena, kokeile paljasjalkakenkiä.

Asennon muuttuminen tuntuu minulla heti ainakin lantionseudun vapautumisena, mutta myös pohkeiden ja jalkapohjien lievänä jumittumisena jalkalihasten joutuessa uudella tavalla töihin. Tässä saa yksi jos toinenkin pikku pohjelihas tehdä kovasti töitä ennen, kuin näillä kengillä lähdetään maratonille.

Tähän samaan syssyyn sain vielä mieheltäni joululahjaksi Christopher McDougallin kirjan ”Born to run”, jonka lukemista jatkan, paljain jaloin kuis muuten…

heureka2

 

I was about to shout both Heureka and Hallelujah, when I tried running with my barefoot-shoes for the first time. It was a couple of days ago, and everything is changed. Wow. Try it yourself!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s