Ihminen, Ihminen ja luonto, Lapset

Kiipeilyn (ja lasten) puolesta

kiipeily1

Lapsen pitää saada liikkua. Lapsella on oikeus juosta ja kompastua, kiivetä ja pudota, tasapainoilla ja horjua. Hän saa heittää kiviä veteen, ahtautua astiakaappiin, potkia palloa, roikkua ja keinua. Uskon, että liika varominen on oikeasti paljon vaarallisempaa, mitä liikkuminen – niin lapsille kuin aikuisillekin. kiipeily2

Katso aiheesta yksi parhaita ja hauskimpia näkemiäni videopätkiä: ”Ei saa!!! Do not!!!” .

I think children have a right to climb and fall, run and stumble, balance, swing… It’s more dangerous to be too careful, than to let the kids play, learn to move, and have fun. Look at this great Finnish video: Ei saa!!! Do not!!!   I love it!

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Kiipeilyn (ja lasten) puolesta”

  1. Toi video on ihan huippu! 🙂 Katsoin sen kun kohistiin uutisissa. Meillä mennään niin korkealle kun edellytykset antaa periksi, eli lähes kaikkialle 🙂 pudottu on, tasapaino ja taidot on kyllä 1-vuotiaaksi melkomoiset! Ja uskon sen juurikin johtuvan asioiden sallimisesta. Astiakaappiin ahtautuminen on parasta ohjelmaa meillä 😀 …ja mitä ahtaampi kolo sen parempi!

    1. Ihana kuulla, että teillä on samanlainen meininki 🙂 Luulen, että kauhea varomis-ilmiö on vähän laantumassa taas, onneksi.

      Tuo on kyllä minustakin juuri hyvä periaate, että ”niin korkealle kun edellytykset antaa periksi”. Sanon usein tytölle, että mene vaan jos itse pääset, mutta minä en nosta. Mielestäni se auttaa lasta myös oppimaan harkitsemaan, mikä kannattaa. Eikä meno välttämättä olekaan ihan niin päätöntä, mitä luulisi! Ei lapset tyhmiä ole 🙂

      Päiväkodissa työskennellessäni olin aina harmissani, kun pieniä ei saanut päästää esim.liukumäkeen..eiväthän he voi oppia, jolleivät saa harjoitella, ja pian onkin jo herkkyyskausi ohi, eikä sitten enää voikaan oppia yhtä hyvin…ja sitten niitä onnettomuuksia vasta tuleekin. Tai liikkumaan tottumattomia lapsia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s