Ihminen ja luonto, Lapset, Retket

Budget holiday

Keitän monesti teen termokseen, ja pakkaan reppuun vähän vaikkapa rusinoita, pähkinöitä, ja omenalohkoja. Jos syömme tytön kanssa välipalan ulkona, ehdimme nauttia valoisasta ajasta pitempään… Sanoin tässä yksi päivä, että lähdetään jonnekin kivaan paikkaan retkelle. Ja että kerro, kun näet hyvän kallion, jossa tahdot syödä eväitä.

No, paikkahan löytyi hyvin nopeasti.

kallioretki2

Lähin kallio, mihin kotiportailta pääsee! En nyt varsinaisesti ihan tätä ollut ajatellut, mutta kiva paikkahan tämäkin oli…

Tämän perusteella kannattaa ottaa tyttö mukaan suunnittelemaan myös koko perheen isompia retkiä ja reissuja…saatetaanpa päästä hyvinkin alhaisella budjetilla lomailemaan! Mitäpä sitä merta edemmäs kalaan…

We often eat some afternoon-snack outside, so we can maximize our time in the daylight. A couple of days ago I packed a thermos, some raisins, nuts and apple chunks in my backpack, and said to the girl ”Let’s go and find a nice cliff, where we can have some tea. Show me if you find one.” Well, she was very quick…you can see our house in the background.. I didn’t really mean this, but it actually was a nice place. I thought that we must take her with us to plan our bigger holiday trips, because that way we can get some real ”budget holidays”…

Mainokset

5 vastausta artikkeliin “Budget holiday”

 1. 😀 Ihana! Lapsi on tyytyväinen kun on saanut vaikuttaa ja rahanmeno retkeen mitätön 🙂 Meilläkin joskus isompien kanssa syötiin remontin takia takapihalla, mikä oli ihan huippu juttu! Täällä mantereella tuntuu, että retket tehdään Hoploppiin, Huimalaan tai muuhun vastaavaan paikkaan ja evästetään samasta paikasta löytyvässä hampurilaisravintolassa. Ja mikä huolestuttavinta, lapset ovat tietoisia vain näistä retki paikoista, osaavat ehdottaa/vaatia sinne menoa.

  On toki maksullisia retkipaikkoja, jotka ovat hyviä monestakin eri syystä, kuten loistava Turun Linna 🙂 Mutta kyllä sen paikan valinta meni aikuisten kautta muutama kesä sitten, lapset kyllä nauttivat siitä vaikkei ollutkaan Linnanmäki 😀

  1. Joo se on hassua miksi lapsia aletaan ylipäätänsä viedä niin kauheasti kaikkiin huvipuistoihin, kun heille itselleen riittäisi moni muukin (=halvempi ja helpompi) juttu. Päiväkotityössä oli huisia huomata, kuinka kävely lähimetsän reunaan oli aina lasten mielestä valtava retki. Muistan elävästi yhden reissun kaksivuotiaiden kanssa. Kävelimme läheiseen leikkipuistoon, jonka reunalla kasvoi mäntyjä. Yhden männyn alla oli YKSI pupun papana, jota kaikki kävivät kiljuen katsomassa vuorotellen. Ja siitä retkestä puhuttiin pitkään jälkeenpäin 😉

   Turun linna on tosiaan hieno monen ikäisille! Olen ollut siellä sekä koululaisten, eskareiden että 4-vuotiaden kanssa, ja kaikille löytyi jotakin! Niin aikuisille kuin lapsillekin. Mielestäni se on hyvän paikan merkki, että sitä ei olla rakennettu vain yhdelle kohderyhmälle, vaan kaikilla voi olla hauskaa (lapsetkin havaitsevat aika pian, jos heitä vain kiikutetaan laitteesta toiseen samalla, kun aikuiset haukottelevat vieressä)…:)

 2. Oiskohan tässä pienen ihmisen valintaan vaikuttanut myös se, että pyysit kertomaan kun näkee kallion jossa on hyvä syödä eväitä… Eväät kun kuitenkin ovat se retken paras juttu!

  Nimim. telttailemassa omalla pihalla ja retkellä lähisaaressa jäätävän suklaavaraston kera

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s