Ihminen ja luonto, Talvi

Pulkkailemaan?

ensilumi1 

Tännekin tuli lunta, mutta se näkyy lähinnä korostevärinä kalliouurteissa. Tai tuo se muuallakin esille vähän uusia sävyjä. Mutta pulkkailemaan ei kyllä ihan vielä päästä…

ensilumi2

 

Pakkasta on vajaa kymmenen astetta, mutta mittarilukemaan ei kannata tuudittautua: tämän pohjoistuulen kera ilma tuntuu iholla -17 asteiselta.

Jossain on sentään lämmintä: meidän kompostissa! Jee! Tämä on kompostorimme eka talvi, siksi on ollut niin jännä seurata sen lämpötiloja. Ihan mahtavaa, kun ruokajätteet tosta noin vaan muuttuvat mullaksi!kompostori1

 

Yritämme kaikin tavoin minimoida poisheitettävän ruuan määrää. Olen mm. alkanut merkata maalarinteipillä jokaiseen jääkaappimme tuotteeseen avaamispäivämäärän, ettei tarvitse arpoa onko se jo ehtinyt vanheta vai ei. Menetelmä toimii hyvin, mutta vaatii ehdottomasti maalarinteipin ja kynän säilytettäväksi jääkaapin päällä, ettei niitä tarvitse lähteä etsimään mistään työkalupakista. Kaikenlaisia kasvisten kuoria ja lapsen puurojämiä menee joka tapauksessa valtavasti kompostiin, mutta niiden heittäminen sinne ei tunnu lainkaan surulliselta. Tästä kasvimaan madot iloitsevat sitten keväällä!

We got some snow, but it can only be seen as a ”highlighter” on the ground. No sledding for us yet! The air is about -10 celcius, but with the wind chill force about -17… But there is at least one warm place: our compost! I’m happy it works so well.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s