Ihminen ja luonto, Retket, Talvi

Aspö

 

 

aspöretki2

Lauantaiaamuna nousimme laivaan Utössä, ja kiipesimme laiturille Aspössä. Ensimmäinen tunne: ei tuule! Kuin olisi tullut jonnekin sisäsaaristoon. Meillä oli edessä pienet talkoot, siivoilua ja jätepuun polttamista. Tyttö löysi ensin satamasta tietysti tämän joka lapsen Aspö-suosikin, vanhan liukumäen. Olen ollut kymmeninä kesäiltoina todistamassa, miten lapset juoksevat ihan villinä tässä liukumäessä, purkamassa veneillessä patoutunutta energiaa. Ja yleensä oheen keksitään vielä jokin hippaleikki noiden verkkotolppien ympärille.aspöretki7aspöretki6

Polttelimme isoa nuotiota koko iltapäivän. Ruoka valmistui siinä samalla. Saimmekin koko homman tehtyä kerralla, joten seuraavana päivänä ulkoilimme muuten vain. Aspön maasto on pääosin tosi vaihtelevaa ja villiä, siellä liikkuminen on aina jännää! Tähän aikaan vuodesta eivät punkitkaan häiritse. Aamupäivällä satoi lunta.aspöretki5aspöretki4

Tyttö jaksoi ihmeen sitkeästi painella pitkin lumisia polkuja. Välillä liukui pyllymäkeä alas, sitten taas ryömi ja ponnisteli ylöspäin. Eikä ollut sekuntiakaan hiljaa. (Tämä on muistaakseni jokin ihan virallinenkin kehitysvaihe: pitää sanoa ääneen kaikki mitä tekee.) ”TÄSTÄ pääsee hyvin!” oli hänen päivän lauseensa.aspöretki1

Iltapäivällä paistoi taas aurinko. Kun illalla palasimme laivalla kotiin, tuntui kuin olisimme olleet pidemmälläkin reissulla. Väsytti kivalla tavalla.

We went to Aspö -island for two days. Its terrain is wild and challenging, both for kids and adults! 

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Aspö”

    1. Hih, joo nähtävästi ihmisillä nämä vaiheet on eri pituisia 😉 Mutta voit olla iloinen, kun tämä ei kuitenkaan onneksi ole sieltä pahimmasta päästä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s