Ihminen, Juokseminen

Yllätys

Yllätä kehosi! Niin sanoi yksi henkilö Born to run -kirjassa, ja rakastan tätä ajatusta! En vain jaksa puuduttavaa samanlaista treenirutiinia, tai tarkkaa ja tieteellistä etenemistä. Monesti olen kokeillut, mutta aina tullut samaan lopputulokseen: mikään ei ole tylsempää, kuin jokaisen harjoituksen suunnittelu siten, että se tukee mahdollisimman nopeaa ja tasaista kehittymistä kohti päämäärää. Silloin liikkumisesta tulee suoritus. Ja sillä hetkellä kun liikkuminen on minulle suoritus, on koko sen pointti hävinnyt.

Kävimme lauantaina maastopyöräilemässä kolmen tunnin lenkin – ei ehkä viisain tapa aloittaa kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen, mutta voi miten hauskaa! Eikä keho siitä pahastunut, päinvastoin, ravistuipahan iloisesti hereille.

Yläasteella soitin kerran talvella koulutaksin kuljettajalle, että älä odota minua huomenna kyytiin, aion kävellä. Kävelin 10km kouluun pilkkopimeällä loskaisella saaristotiellä, ja ilo pulppusi koko kehossa. Tasan kolme vuotta sitten puimme lauantaiaamuisin talvitamineet päälle, hyppäsimme pyörien selkään, ja poljimme ympäri Turun seutua. Kun alkoi väsyttää,  söimme suklaata ja joimme teetä termospullosta, tai hörpimme pahvimukikahvia Hirvensalon hiihtokeskuksen pihalla. Nälän iskiessä pysähdyimme seuraavalle grillikioskille syömään makkaraperunoita. Ei todellakaan minkään oikeaoppisen treeniohjelman mukaista, mutta…!

Hurmaavan poukkoilevaa ja epärationaalisen hauskaa alkuviikkoa kaikille! Tässä kuvia itäniityltä tänään.pellolla2pellolla1

”Surprise your body,” said someone in the book ”Born to run”. I love that idea! Nothing is more boring than following an optimized training -programme, because that makes sport so damn serious – and then the whole point is lost! On Saturday we went mountain biking (or actually fat biking) for three hours, which may not be the most rational way to start after over two years break, but it was FUN! And my body didn’t get angry, no, it just woke up happily! Photos from today.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s