Ihminen ja luonto, Sää, Talvi

Jäätyykö?

siperia5siperia4

Kuvista päätellen viimepäivinä on ollut aika leppoisan näköinen talvisää: auringonpaistetta, ei paljoa lunta, mitä nyt vähän jäätä kivillä. Sääkarttaakin katsoessa saattaa vielä hämääntyä, miinus viisi nyt ei ole kovin paha. Mutta….jokin nuo kuvan aallotkin on aiheuttanut! Ihan sananmukaisesti jäätävä puhuri (pääosin n. 14-18 m/s) .

Melkein viikon verran tuuli idän puolelta, suoraan Siperiasta, siltä ainakin tuntui. Meidän pihaan osuu kutakuinkin kaikki tuulet, mutta itä on ihan omaa luokkaansa. Olen tarkka ulko-oven kanssa, tiedän riskit, mutta silti tuuli onnistui tempaisemaan sen kädestäni ratkaisevalla hetkellä. Onneksi lähti ovi eikä käsi. Ovi paiskautui päin ovistopparia, betonirappuseen pultattua rautatankoa, joka lensi kuin tulitikku tuulen mukana. Ihme kyllä ovi pysyi ehjänä.

Pakkasista huolimatta ei tullut mitään laajempaa jääkantta meren ylle tammikuussa. Joku raja kai siinäkin, mihin pakkanen pystyy. Meri, joka ei ole sekuntiakaan paikallaan, on varmaan niitä vaikeimpia jäädytettäviä.

Katsotaan, mitä helmikuu tuo tullessaan! Lunta tulikin yöllä, ja plusasteitakin luvataan.

siperia3

It’s been cold, but there’s no ice on the sea, because it has been so windy. A nice cool breeze, right from Siberia.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Jäätyykö?”

  1. Huh, voin vai koittaa kuvitella miltä se viima siellä tuntuu…. täällä m/s -lukemat ja tuulelta suojaava ympäristö on ihan toista luokkaa kuin siellä, ja silti viima oli melkoisen hyytävä….. Pitäkää ittenne lämpösinä <3!

    1. Kiitti, nyt helpottaa onneksi jo, kun ystävällinen etelätuuli tuli kylään 🙂 Mutta niin kylmä oli, että kun pidin jokin aika sitten puolen tunnin pyörälenkillä samoja kamppeita, mitä koko talven Turussa talvipyöräillessäni (välillä -26 astetta!), niin toinen korva jäätyi…sai sen verran tuulta, että vihloo nyt aina kun vähänkin viima käy. Ei sitä kylmyyttä oikeasti vaan ole oppinut, vaikka sen niin monesti on kokenut! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s