Ihminen, Lapset, Talvi

Piristystä

Olemme olleet kotosalla nyt pian kaksi kuukautta (ellei retkiä naapurisaariin lasketa). Yleensä kaupunkireissuja tulee tehtyä melkein kerran kuukaudessa. Nyt vain ei ole osunut eteen mitään sen kummempaa tarvetta lähteä mantereelle, ja voi olla että seuraava käynti venyy vielä joillakin viikoilla. Siksi onkin ollut hauskaa saada välillä pieniä ”terveisiä” kaupungista.

Utössä on hieno kyläkauppa, josta saa suunnilleen kaiken, mitä ihminen arjessaan tarvitsee. Näin talvella kaipaan ainoastaan joskus luomuvihanneksia ja -hedelmiä. Niitä on välillä vaikea saada tänne asti tähän aikaan vuodesta, saati sitten mitenkään kohtuulliseen hintaan. Sisäänostohinnatkin ovat usein korkeampia, mitä tavallinen myyntihinta kaupungissa. Ei-luomu-kasviksia syön vain jos mitään muuta ei ole saatavilla, kun oikea himo iskee. Kun sitten saimme viime viikolla kaupunginkävijöiltä hedelmätilauksemme, teki mieli pomppia riemusta! Teimme heti tytön kanssa hedelmäsalaattia. Tässä reality-kuva meidän kokkailuista, tältä ne yleensä näyttävät. Pöydällä kauhea sekamelska, tyttö auttaa ja kuorii kuorimaveitsellä banaaninpalaa, ja mieheni on paennut jonnekin kauas tätä kaaosta – se ei mitenkään sovi hänen seesteiseen keittiöfilosofiaansa.

piristystä

Leikkokukille ei myöskään ole täällä niin suurta kysyntää, että niitä kannattaisi pitää kyläkaupan tarjonnassa. Mutta viikonloppua viettämässä olleet tutut jättivät meille tulppaanikimppunsa, juuri parahiksi piristämään näitä päiviä! Tuttavapiirissä tapahtuneen kurjan onnettomuuden vuoksi mieli on ollut vähän maassa koko viikonlopun. Kukat onneksi muistuttavat ihmistä kaikesta hyvästä tässä maailmassa. piristystä2

Lampaatkin tulivat katsomaan (lupasin, että koska tyttö ei saa antaa ”pusuja kauniille kukille”, niin lampaat saavat tehdä sen hänen puolestaan).

piristystä3

 

We have been on the island for two months now. Usually we travel to the mainland about once in a month, but now we haven’t had any special reasons to go. That’s why it has been so nice to get some ”greetings” from the city: ecological fruits (they caused a chaos in the kitchen, as we made some fruit salad…this is how it always looks like in our kitchen, when I and my daughter make food..!) and some tulips!

 

Mainokset

1 vastaus artikkeliin “Piristystä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s