Girl power!

Tyttö

tyttö2

Merirosvot tähystävät laivan kannella! Hauskaa seurata, millaisia leikkejä meidän tyttö alkaa leikkiä. Tällä hetkellä häntä kiinnostavat pallot, palikat, eläimet, kiipeily, keinuminen ja kaikenlaisten oikeiden kotitöiden tekeminen. Hän kulkee mukana isompien leikeissä omalla tavallaan sekä merirosvona että balleriinahevosena. Hän tykittää joka päivä rakasta jalkapalloaan rajusti, ja peittelee sen iltaisin hellästi unille.

En ole sukupuolineutraalin kasvatusidean suurin kannattaja. Mielestäni sukupuoli on yksi hieno ominaispiirre ihmisessä, muiden piirteiden joukossa. Miksi sitä pitäisi peitellä? Eikö siitä mieluummin kannattaisi ottaa ilo irti, niin kuin muistakin ominaisuuksista? Kyllä tytölle voi mielestäni kertoa että tämä on tyttö, mutta ei samalla tarvitse kertoa, että sinun pitää sitten tykätä vain pinkistä, passiivisista leikeistä ja meikkaamisesta, ja sinun pitää peittää negatiiviset tunteesi,  olla hiljainen ja hillitty, ja saada isona vähemmän palkkaa ja kestää seksistisiä kommentteja sukupuolesi vuoksi.

Meillä on täällä kotona äiti ja isä, jotka molemmat tiskaavat, siivoavat ja laittavat ruokaa yhtä paljon, kumpikin juoksee ja pyöräilee, kumpikin tekee vuoroin palkallista työtä ja on kotivanhempana. Äiti sattuu tykkäämään myös hameista, lukemisesta ja kirjoittamisesta. Isä tykkää ulkoiluvaatteista, nikkaroinnista ja musiikinkuuntelusta.

The girls are playing pirates. They also play ballerina-ponies and many other things. I think it’s allright to tell  a girl that she is a girl – you just don’t need to tell her to like only passive games, pink color, and make-up, or to act quietly and as an adult be happy with a smaller wage than men.

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Tyttö”

  1. Tytön leikit kuulostavat kovasti omilta leikeiltäni pienenä! Puihin ja katoille kiipeily oli lempipuuhaa, varsinkin, kun se oli kiellettyä, hahaa.
    Silti tykkään meikata ja käyttä koruja ja hörselöitä. Vaaleanpunainen väri aukesi minulle vasta kolmekymppisenä, nyt se on yksi lemppareistani, joita on kylläkin aika monta, lähes kaikki värit… Niin, miksei voisi olla monipuolinen ja olla sekä tyttö- että poikamainen.

    1. Mulla on jossain mielen perukoilla kuva susta vaaleanpunaisessa pörröpaidassa, ja se on tosi cool!

      Niin, voi tosiaan jokainen olla ihan oma itsensä, oli sitten tyttö tai poika. En tosiaan ole ihan päässyt sisään siihen kasvatusajatukseen, jossa lapselle ei puhuta ikinä sukupuolista – muut lapsetkin ovat vain ”kavereita”, eivät koskaan tyttöjä ja poikia. Kai sen voi hyväksyä, että itsellä on myös sukupuoli. Ite voi sitten isompana päättää, mitä sillä tekee 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s