Ihminen ja luonto, Lapset, Talvi

Hanskat

säteitä4säteitä2

Rannalla ilman hanskoja! Muutaman kerran alkutalvesta taistelin hikisenä lapaset kiljuvan lapsen käsiin. Lähdimme kumpikin pahalla mielellä ulos. Päätin ryhtyä itämaiseksi kamppailijaksi, joka vastaan puskemisen sijaan käyttää hyödyksi vastustajan voimia…sen jälkeen tilanteet ovat menneet näin:

-Noniin, sitten puuttuu enää hanskat.

-Ei hanskoja!

-Okei, laita ne päälle sitten kun tulee kylmä.

-Joo!

Tämän jälkeen lähdemme ulos. Aika, jonka lapsi tahtoo viettää ilman hanskoja, on keskimäärin minuutin. Kun hänelle tulee kylmä, sujuu yhteistyömme saumattomasti ja hanskojen pukeminen tosi nopeasti, eikä siihen liity mitään taistelua!

Miksi pitäis olla niin vaikeaa? Aurinkokin paistaa!

säteitä1

Sun is shining. No gloves? No, she can put them on when her fingers get cold. It’s much easier for everybody.

Mainokset

5 vastausta artikkeliin “Hanskat”

  1. Pakko yrittää ällittää, jos ei tahdo koko ajan _vääntää_ jostain asiasta 🙂 Loppujen lopuksi, aika simppeliä….jos vaan jaksaa vähän miettiä – aina kyllä ei jaksa 🙂

  2. Ihana 🙂 Kukapa ei haluaisi kokea ja aistia itse omat tarpeensa ja myös vastata niihin omaehtoisesti. Eihän se neuvotteleminen ihan joka jutussa toimi, mutta onhan se paljon mukavampaa kun saa ihan itse säädellä tekemisiään aina kun vain mahdollista!

    1. Juu, neuvottelu toimii suurimmassa osassa tilanteita, muttei tosiaan kaikissa – jos lapsi olisi edelleen ilman hanskoja ja sormet jäässä vielä vartin jälkeen, niin sitten sanoisin varmasti, että nyt minun mielestäni kädet palelevat, ja siksi ne hanskat on nyt laitettava käteen. Jokaisella on henkilökohtaiset tuntemuksensa, mutta on minulla sentään melkein 27 vuotta enemmän elämänkokemusta, mitä tuolla naperolla! 🙂

      Noin yleisesti ottaen neuvottelua kavahdetaan mielestäni välillä ihan turhaan…ehkä siksi, että pelätään sen keikahtavan äärimmilleen, jonnekin vapaan kasvatuksen ja lasten diktatuurin alueelle. Mielestäni on kuitenkin kivempi opettaa lasta kuuntelemaan omia ja muiden tarpeita ja neuvottelemaan, kuin tottelemaan sokeasti käskyjä. Oman kokemukseni mukaan on ihan hyvin mahdollista samaan aikaan pitää ohjat käsissään, ja antaa lapselle tälle sopiva määrä vapautta&vastuuta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s