Ihminen, Ihminen ja luonto, Kaupungissa, Puutarha, Ystävät

Vihdoinkin!

sipulikukat2

Pääsin viikonloppuna osallistumaan kauan odotetulle ensimmäiselle permakulttuurikurssilleni. Permakulttuuri tarkoittaa menetelmää, jossa pyritään tarkkailun ja fiksun suunnittelun avulla rakentamaan kaikin tavoin kestävää ja mahdollisimman luonnollisesti toimivaa ympäristöä. Alunperin sana on viitannut puutarhaan ja maanviljelykseen, mutta nykyään permakulttuurin työkaluja ja periaatteita sovelletaan myös esim. sosiaalisen ympäristön kehittämisessä. Lisää tietoa löytyy paljon netistä, ja voin lämpimästi suositella alan kirjoista mm. helppolukuista Aikidoa luonnon kanssa: Johdatus permakulttuuriin (Lombardini-Riipinen, Chiara ja Riipinen, Olli). Myös mukavia esittelyelokuvia löytyy ihan vaikka youtubesta, esimerkiksi Farm for the future.

sipulikukka4

Tämä esittelyviikonloppu järjestettiin Turun Koroisilla, ihanassa vanhassa ympäristössä. Enkä ottanut yhtään kuvaa! Lupaan palata paikalle kameran kanssa pikimmiten! Olen jo muutaman vuoden ajan lueskellut permakulttuurikirjallisuutta, ja ollut koko ajan ihan varma, että tämä on mun juttu…nyt kurssin jälkeen olen aivan täpinöissäni, pää on täynnä ideoita, ja olen viittä vaille ostamassa jonkin tehoviljellyn pellon ja muuttamassa sen kukoistavaksi metsäpuutarhaksi! No, jospa ensin kuitenkin keskittyisin tähän omaan pihaan ja lähiympäristöön… (jossa muuten nyt tapahtuu paljon sipulikukkarintamalla, kuten kuvista näkee.)

sipulikukat1

Oli kyllä hirmu hauskaa tutustua aiheeseen vihdoinkin muutenkin kuin yksin: pätevien opettajien johdolla, ja tosi kivojen kanssaoppijoiden seurassa. Tosiaan, olin huumassa paitsi itse opiskeluaiheesta, myös siitä samanhenkisten ihmisten seurasta! Koulutustaustoja ja elämäntilanteita oli monenlaisia, mutta kaikilla oli yhteinen kiinnostus ”fiksuun maailmanparantamiseen” ja luontoon. Oli ihanaa tajuta, että kaikki nämä ihmiset ymmärtävät jo lähtökohtaisesti toisiansa, puhuvat samaa kieltä. Ruoka- ja kahvitauoillakaan höpötys ei laantunut hetkeksikään, kun puitiin yhdessä kasvilääkintää, nokkoskuitujen käyttöä vaatteissa, kanankasvatusta, elämänmuutosten tekemistä…

Koitan pysyä pöksyissäni, ja lähdenkin tässä tyhjentämään kompostia…!

sipulikukka3

I was on a permaculture introduction course in Turku on the weekend. I have known it’s something for me since I heard of it for the first time, a couple of years ago. Now I’m sure it is! 

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Vihdoinkin!”

      1. Permakulttuurin johdantokurssi, olisin mielelläni mennyt jollekin syventävälle metsäpuutarhakurssille, mutta eipä paljon ollut, mistä valita – hyvä kuitenkin, että edes jotain on tarjolla. Englanninkielisessä materiaalissa on mielestäni suurin ongelma, kun joutuu miettimään, mikä tämä tai tuo kasvi on suomeksi, ja kasvaako se näillä leveysasteilla. Olen kyllä sitten kokenut muutaman avartavan ahaa-elämyksenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s