Kevät, Lapset, Ruoka, Sää

Leipurit

Täällä on kirpakka kevätmyräkkä, edelleenkään se untuvatakki ei ole liikaa. Päivällä jossain vaiheessa puuskat olivat 21 m/s. Pienestä flunssasta juuri parantuneina emme viitsineet viettää ihan koko päivää tuolla viimassa, joten puuhastelimme sisällä. Aamupäivällä kävimme kavereiden luona, ja iltapäivällä ryhdyimme leipureiksi.

Leivon lähes aina leivät itse, se on niin hauskaa ja yksinkertaista. Tänään teimme porkkanasämpylöitä. Tyttö tykkää kaataa ainekset kulhoon, sekoittaa, ja ennen kaikkea maistaa.

leivontaa

Olipa hyvä, että oli essu päällä…

leivontaa2

 

Siinä me idyllisesti istuimme vierekkäin pyörittelemässä rauhallisesti sämpylöitä, jutustellen mukavia… HAH, todellisuudessa minä aina viskelen jauhot pöllyten taikinaklönttejä pellille, ja tyttö yrittää siinä vieressä ehtiä syödä niin paljon taikinaa kuin mahdollista – tavallaan aika tehokasta leipomista, kun on tuollainen kirittäjä vieressä. Ei ehkä kovin zeniläistä.

We have had a windy day (21 m/s), and we decided to stay inside for a while on the afternoon, and bake some bread. Our baking always looks like this, and it’s a competition between me and my daughter: I try to throw the dough in the oven as quickly as possible. She tries to eat as much as possible. Very effective, maybe not so ZEN…

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Leipurit”

 1. Porkkanasämpylät on ihan parasta! Eikä se taikinakaan ehkä niin epäterveellistä ole 😉 Mutta kivahan olisi, jos vähän saisi niitä sämpylöitäkin! Aah, mietin sitä, miten voi ja juusto sulavat vastapaistettujen sämpylöiden päälle…
  Miksi ihmeessä en leivo useammin??!

  1. Tosiaan,tuore leipä on yksi parhaista herkuista, juuri sen sulavan voin kanssa 🙂 Meillä leipää syö pääosin lapsi, mutta itsekin syön aina leipomispäivänä! 🙂

   Leipä on siitä kiva leivottava, että ei tarvitse muistaa kauheasti tarkkoja mittasuhteita, jauhoja ja hiutaleita ja muita juttuja voi lisäillä taikinaan sen verran että se tuntuu sopivalta…ja lopputulos on, kuten todettu, aina hyvää 🙂

   Niin, ja se pitää vielä sanoa, että jos sä vielä kaikkien puutarhatöiden ohella leipoisit usein, niin vuorokauden tunnit ei riittäisi millään…ainakaan tähän vuodenaikaan? 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s