Ihminen ja luonto, Kevät, Linnut, Meri, Retket, Sää

Tyyni retki

pääsiäisretki6

Pääsiäisen tyynillä säillä retkeilimme sellaisilla luodoilla, joille tulee lähdettyä vähän harvemmin. Kovempi aallokko houkuttaa monesti jäämään suojaisille lähisaarille.

pääsiäisretki1

Nyt, kun monilla linnuilla alkaa jo olla pesiä, piti myös löytää saari, joka ei ole siivekkäiden suosiossa. Tämä paikka oli takuuvarma: sen ympäristössä hengaili pari merikotkaa, joten muut linnut pysyttelivät kaukana.

pääsiäisretki2

Oli mukava kävellä lämmenneillä kallioilla. Ei kuulunut edes maininkien kuohuntaa. Ainoita ääniä olivat haahkojen kevätmekastus ja hylkeiden ulvonta.

pääsiäisretki7

Tyttö kiipeili innoissaan. Eväspaikalla hän myös heittäytyi nauttimaan auringosta.

pääsiäisretki4

Kotimatkalla näimme hylkeitä. Niitä oli kauempana luodolla kymmeniä, ja vedestä pulpahti pintaan utelias pää milloin mistäkin suunnasta. Ne olisivat varmasti tulleet vieläkin lähemmäksi, mikäli veneessä ei olisi ollut mukana tätä äänekästä tehokaksikkoa…

pääsiäisretki3

Olen kasvanut näissä maisemissa. Sisämaassa ja metsässä alkaa aina jossain vaiheessa ahdistaa…

pääsiäisretki5

The weather was calm, so we decided to go to a picnic. We chose a small islet without any bird nests (it was easy to find , because we saw there were some eagles hanging around there – no one wants to stay with them..) It was quiet, only the birds and seals were screaming in the sea. On our way back home we also saw some curious seals. I guess they could have come closer if our ”power team” (girl&dog) had been a bit more quiet… I have grown up here, and always feel a bit confused when I’m in inland or forest…

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Tyyni retki”

 1. Ihanaa…!!!

  Tuli huhtikuiset myyränpyyntireissut ulkosaaristoon mieleen – joskus kaipaan niitä kovasti…

 2. Tämä on minullekin yksi lempivuodenajoista täällä. On jo välillä tyyniä ja aurinkoisia kelejä, muttei vielä muuten niin hektistä, mitä kesällä!

  Ehkä tulet tänne uusille myyränpyyntireissuille, nykytilanne voisi vaatia lisätutkimuksia 😉 No, oikeasti en osaa myyrätilannetta yhtään analysoida, kai se vaihtelee normaalilla syklillä, mutta aika paljon eliöstö on muuttunut ihan viimevuosina: kyykäärmeitä on enää aika harvassa, mutta rantakäärmeitä on VALTAVASTI (hyvässä rinteessä voi maata kymmeniä ihan lähekkäin, saman päivän aikana saattaa helposti nähdä vaikkapa sata käärmettä, kun tietää mistä katsoa), ne ovat kaikkiruokaisempina ilmeisesti menestyneet paremmin kuin ”serkkunsa”. Saa nähdä syrjäyttävätkö ne kokonaan kyyt. Myyriä ei paljoa näy, ja kaikki sammakkoeläimet ovat kadonneet lähes tyystin. Viime kesänä en nähnyt ainuttakaan rupikonnaa tai sammakkoa, toissa kesänä näin yhden – jota rantakäärme juuri oli nielemässä. Saa nähdä, miten tämä tästä kehittyy….

  1. Toisaalta olen yleensä onnellinen sitä, ettei enää tarvitse viettää viikkokausia siellä (mitä nykyisin tarkoittaisi: kaukana perheeltä), sekä sitä, että kesälomamatkalle voi lähteä jo ennen marraskuuta… 😉

   Kaikessa on kaksi puolta…

   1. Kyllä, ja aikansa kutakin 🙂 Monesti tietty vuodenaika nostaa pintaan vahvoja muistoja…minulle esimerkiksi tulee joka syksy hetki, jolloin ikävöin Islantiin niin paljon että sydän meinaa pakahtua…liittyy varmasti siihen, että olen ollut Islannissa kaksi kertaa juuri syksyllä!

 3. Aivan ihania tyyniä kuvia, kiitos! Samanlainen pääsiäinen oli kolme vuotta sitten, muistan kirkkaasti iltojen pastellivärit meressä ja taivaalla sekä tietenkin haahkat! Tuli taas ikävä saareen 🙂

  1. Kiitos 🙂 Kolme vuotta sitten pääsiäinen taisi ajoittua aika samalla tavalla huhtikuun loppupuolelle? Muistan, että olimme tuolloin Ahvenanmaalla pyöräretkellä, ja poljin ekaa kertaa yli 100 km päivämatkan – mutta taivaan värit taisivat jäädä näkemättä, ehkä ne eivät edes olleet siellä niin hienot mitä Utössä 🙂 Joo, ja haahkat kuuluvat tämän ajan näkymiin oleellisesti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s