Kaupungissa, Kevät, Lapset

Mantereelle

Olemme reissanneet tätä neljän-viiden tunnin laivamatkaa plus parin tunnin automatkaa lapsen kanssa siitä asti, kun hän oli pariviikkoinen. Jokainen neuvolakäyntikin täältä käsin vaatii tuon 6-7 tuntia matkustamista suuntaansa, minkä vuoksi teemmekin pääasiassa yön yli -reissuja. Nautin matkustamisesta, mutta on se nykyään erilaista, mitä ennen. Takana ovat ne ajat, jolloin mikä tahansa julkinen kulkuneuvo tarjosi rauhallisen irtaantumisen tunteen, jossa on samaan aikaan ihan unohduksissa ja silti juuri tässä. Nyt ollaan vain tässä, koska hetkenkin herpaantumisesta seuraa hasardi.

mantereelle1

Olemme ottaneet tavaksi vaihtaa ”vahtivuoroa” monta kertaa matkan aikana. Etenkin jos reissu sattuu sellaiseen ajankohtaan, kun normaaleja ihmisiä – ei siis lapsia – väsyttää, on ihana antaa vastuu toiselle, ja ottaa itse rauhassa tirsat. Tosin viime perjantaina oli jo laivan lähtiessä 5:30 niin valoisaa, että taisimme kaikki olla hereillä koko matkan.

mantereelle2

Yleensä matka menee mukavasti. Pahinta on, jos itse on väsynyt tai matkapahoinvoiva, eikä jaksa olla tarpeeksi aktiivinen. Laivassa on paljon houkutuksia ( portaikkokiipeilyä, vaahtosammuttimien sokkia, kannelle johtavia ovia, kanssamatkustajien tavaroita, keittiö…you name it!), joten varaamme mukaan mahdollisimman paljon myös sallittuja aktiviteetteja, kuten kirjoja, palapelejä ja syötävää. Annan lapsen itse taistella pillimehun pillin paikoilleen, etsiä rusinoita kassista, ja viedä roskat yksi kerrallaan roskikseen. Kaikki näin vietetty aika on poissa portaissa kiipeilystä! Viimeksi teimme loppumatkasta palapelejä jo ylösalaisin käännettynä, kutsuimme laulamalla jokaisen palan yksitellen esiin pussista jne…tiedän, tämä kuulostaa jo epätoivoiselta…!

mantereelle4

5:30 Utössä, 12:00 Turussa. Matka on pitkä, mutta oleellinen. Kaupungissa autojen renkaiden rahina kirveli korvissa, katupöly yskitti, kirsikankukat saivat hihkumaan innosta, ihmisvilinä pompautti sykkeen jonnekin treenilukemiin, ja kahvilan ovesta kantautuva tuoksu suorastaan käski pysähtymään kupilliselle.

It takes 6-7 hours to travel to the city. I think it’s good, because it’s nice to have some time for acclimatization. But yes, it is totally different to travel nowadays, with a kid… It means a lot of books, jigsaw puzzles and raisins, and less staring out of the window.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s