Girl power!, Ihminen ja luonto, Juokseminen, Kaupungissa, Kevät, Retket

Keväistä säntäilyä

vadelma

Toukokuulla on tapana tiivistää aika sellaiseen pakettiin, että ihmisen on jossain vaiheessa vain pysähdyttävä ihmeissään puuskuttamaan. Yhden pienen sateen jälkeen harmaa maa on muuttunut iloiseksi kesänurmeksi, ja kukkapurkissa kasvaa viisisenttinen pavunvarsi vaikka siellä ei taatusti vielä illalla näkynyt yhtään mitään. Ilmeisesti teiden varsille puhkeavat vadelmanlehdet ja maata kuopivat rastaat saavat ihmispään sillä tavoin sekaisin, että sitä tulee vielä haalineeksi mahdollisimman paljon puuhaa tämän saman kohinan keskelle!

Meillä oli vauhdikas viikko mantereella. Kävin juoksemassa Liedossa Saukonojan hölkän, osallistuin 14 km sarjaan. En ole koskaan osallistunut näin lyhyelle matkalle, mutta viime vuoden aikana nopeammat juoksut ovat alkaneet kiinnostaa maratonien ohella. Tyypilliseen tapaani lähdin liikkeelle varsin löyhin tavoittein, ”Kyllä tää pitäis johonkin 1:20 mennä, kaiken järjen mukaan.” Askel oli kevyt, ja jossain vaiheessa huomasin, että oikeastaan jopa 1:10 voisi onnistua. Viimeisen kilometrin huohotin, ja 1:10 alittui puolella minuutilla, jes! Kilometrivauhti oli 5’06, ihan uutta minulle ja paljasjalkakengilleni! Parasta oli, että juoksu sujui niin vaivattomasti, eikä jättänyt yhtään kipeää paikkaa kehoon (tosin mieheni mielestä tämä on vain merkki siitä, etten juossut täysillä…).

laura kuhankuono

Loppureissun vietin koululaisten kanssa Turun seudulla luokkaretkeillen. Utön koulun blogiin tulee varmasti jossain vaiheessa oppilaiden kertomuksia retkestä. Totean vain, että on ihan turha lähteä liian kauas, kun jo Turun läheltä löytyy niin paljon kaikkea jännää! Ylläoleva kuva on Kuhankuonolta, alemmassa apinoin Flow Parkissa. Kumpikin paikka ansaitsisi säkillisen ylisanoja, mutta säästän nyt lukijat niiltä, ja kehotan sydämellisesti tutustumaan itse. Vaikka kevään kunniaksi!

laura flowpark

 

In Turku: running 14km in 1:10 (Saukonojan hölkkä), hiking in beautiful Kuhankuono, and climbing in Flow Park. Can recommend all of these! Turku is beautiful, and so is the spring.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s