Ihminen

Tänään ihmettelin

kalliokasvit1

Helsingin Sanomissa julkaistiin 9.6. juttu otsikolla ”Rikkaat ovat älykkäämpiä kuin köyhät – Miksi?”  Kirjoituksessa pyöritellään rikkaiden ja köyhien ihmisten toimintatapoja ja älykkyyttä monelta kantilta, mutta mielestäni yksi oleellinen juttu jää kysymättä: Mikä ihme on pielessä kulttuurissa, jossa älyn lahja käytetään mahdollisimman suuren omaisuuden haalimiseen? Varsinkin, kun on ihan tieteellisesti todistettu (ja mutu -tuntumallakin tajuttavissa!), että perustarpeiden tyydyttämisen jälkeen onnellisuustaso ei enää nouse lisäomaisuutta kerryttämällä. Eikö se äly kannattaisi valjastaa johonkin….hyödyllisempään? Kauniimpaan? Fiksumpaan? Emmätajuu.

I read an article about rich people being more intelligent than poor people (it’s here , in finnish). I was just wondering, what has gone wrong in this culture. Why on earth is intelligence wasted in…getting more money?! 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s