Girl power!, Lapset

Tyttömäistä?

Tässä iltajumppavinkkejä tytöltä, jota liikehdintänsä vuoksi luultiin juuri leikkipuistossa pojaksi. Vaaleanpunaisista housuista ja pitkistä kutreista huolimatta. Tiukassa istuvat sukupuoliroolit. Tytöt leikkivät hiljaa ja hillitysti, ja pojat…ovat poikia! No en nyt jaksa sen enempää kuohahtaa, mutta pidän kyllä huolen, että kirjahyllystämme löytyy Peppi Pitkätossu sitten, kun aika on kypsä!

kuperkeikkakuperkeikka2kuperkeikka3

 

Home-gymnastics (by a girl). 

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Tyttömäistä?”

 1. Hyvä Loistoluodon peppi! Kaiken lisäksi reipas liikunnallisuus pikkulapsena on aarre, joka säilyy koko elämän ajan. Luusto ja lihaksisto saavat perustan, jonka kaltaista ei ole mahdollista enää aikuisiässä rakentaa, vaikka kuinka treenaisi. (Koordinaatiosta, hapenottokyvystä ym. puhumattakaan.) On niin ihana nähdä lapsi, joka nauttii liikunnasta ja saa liikkua niin paljon ja juuri sillä lailla kuin haluaa.

  1. Joo, tuntuu siltä, että useimmat pikkulapset nauttivat liikkumisesta luonnostaan, ainakin jollain tavalla. Uskon, että iso osa lasten/nuorten liikkumattomuus -ongelmasta johtuu siitä, että aikuiselle paikallaan oleva lapsi on paljon ”helpompi”, kuin liikkuva… Riskittömämpi, vaivattomampi, ja hiljaisempi. Ja tietysti myös tottelevaisemman ja hillitymmän oloinen… 😉

 2. Meillä isosisko harrastaa joukkuevoimistelua. Ja sehän on vasta ihmisten mielestä hassua kun pikkuvelit jumppavat ja se on enemmän ballettia ja voimistelua kuin juoksemista ja palloilua…!

  1. Niin, sekin on muuten ihan hassua, että pojille ”ainoat oikeat” lajit olisi muka jalkapallo ja jääkiekko… kiinnostuksen mukaanhan lapsen pitäisi saada liikkua, sukupuolesta tai erityislahjakkuuksista riippumatta!

   Urheilu on kyllä yllättävän sukupuolirajoitteista, kumpaankin suuntaan! Median osuus on siinä suuri, juuri näin taas otsikon jostain ”keihäskaunottaresta” – kuinka usein on puhuttu vaikkapa ”keihäskomistuksesta”?

   Juoksu on muuten siitä ihanaa, että etenkin pitkillä matkoilla naiset ja miehet ovat varsin tasaväkisiä. Ja kokemukseni mukaan harrastelijatasolla meininki on yleisesti tasa-arvoinen, eikä niin ulkonäkökeskeinen….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s