Ihminen, Ihminen ja luonto, Kesä, Meri

Kuumaa kuumaa

Nämä heinäkuiset päivät ovat täälläkin olleet kuumia. En muista, milloin viimeksi olisi ollut näin pitkään tyyntä. Merivesi on tuskin liikahtanutkaan, ja sen vuoksi sinileviä on nyt ollut rannat pullollaan. Olen kuullut monen sanovan, ettei sinilevää ole koskaan ollut näin paljon. Itse epäilen, että sitä on kyllä ollut, mutta se ei ole päässyt näkymään näin selvästi, kun on täälläpäin yleensä jossain aaltojen seassa. Moni ei edes tunnista sinilevää silloin, kun se on tasaisemmin sekoittuneena veteen. Samoin yleisesti luullaan, että vain pinnalla näkyvät levälautat ovat myrkyllisiä. Mutta sinilevät ovatkin siitä mystisiä kavereita, että ne voivat yhtenä päivänä tuottaa myrkkyjä, ja toisena ei, ihan oman mielensä mukaan. Myrkyllisyyttä ei siis voi mitenkään silmämääräisesti arvioida. Yhtä kaikki, viime viikon aikana ei tosiaan tehnyt mieli uida!

kesäpäiviä1

Olemme viihtyneet kotiterassilla, etenkin iltaisin, kun se on varjon puolella. Tyttö on leikkinyt ja käynyt välillä kahluualtaassa viilentymässä. Kuumiin öihin (jotka sinänsä ovat hienoja, mutta vähän vaikeuttavat nukkumista), on tuonut pientä helpotusta läpiveto. Tänään se on jo ihan kunnollinen, kun puuskissa tuulee 12 m/s.

kesäpäiviä2

kesäpäiviä3

Hot summer days, even here!

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s