Ihminen, Kesä, Lapset

Valokuvausta

kuvaaja3

Vaihdoin kameran keväällä, pienempään. Järkkärini, vaikka olikin pienimmästä päästä, alkoi tuntua raskaalta raahattavalta, kun sen lisäksi sai yleensä kantaa viisitoistakiloista lasta ja tuhatta muuta asiaa. Kamera jäi myös yleensä kotiin kaikilta pidemmiltä reissuilta, kun sitä tavaraa oli muutenkin tarpeeksi. Pitkän harkinnan jälkeen se pääsi siis vaihtoon.

Olen nyt kuvannut ”minijärkkärillä”, lähes pokkarin kokoisella Nikon 1 S1:llä. Kuvanlaatu ja mahdollisuudet eivät tietenkään ole ihan yhtä hyviä, mitä edellisessä kamerassani, mutta enpä ole sitä paljoa huomannut. Sitäpaitsi, puuttuvia ominaisuuksia pitäisi kyllä oikeasti voida korvata kuvaustaidoilla…siinäpä syy opetella paremmaksi kuvaajaksi!

Mietin monesti, millaisessa mediamaailmassa tämän hetken pienet lapset elävät. Yritän ajoittaa puhelimessa lörpöttelyn, netinkäytön ja kuvaamisen niin, ettei se häiritse kanssakäymistämme tytön kanssa. En toivo, että hänestä tulee ”ajelehtija”, joka on tämän ajan ja paikan ulkopuolella, aina jossain muissa sfääreissä jonkin teknisen välineen kautta. Kuitenkin esimerkiksi kuvaan usein juuri hänen läsnäollessaan. Ja sehän näkyy ja kuuluu! Lapsen yksi ensimmäisistä lauseista oli ”Äiti, kamera puuttuu!” kun olimme lähdössä ulos, enkä ottanut kameraa mukaan (eikä se nyt sentään oikeasti joka päivä mukana ole!).

Tässä makrokuvausta keväällä, nenäliinapakettikameralla:kuvaaja

Ja tässä enolta saadulla oikealla pokkarilla (viime vuosikymmenen malli, ei enää toimiva).kuvaaja2

Ihan oikeat elkeet, eikö vaan?

My camera is Nikon 1 S1. My daughter also likes taking photos.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s