Girl power!, Ihminen, Ihminen ja luonto, Juokseminen, Kesä

Itsekuria?

sadetta1

Olen koittanut vähän ryhdistäytyä tässä kesän kulkiessa kohti syksyä. Juoksulenkille lähteminen ei vaadi itsekuriani, se on jo niin pitkään ollut olennainen osa elämääni. (Niinhän se useinmiten menee kaikessa, että uudet jutut vaativat kurinalaisuutta, kunnes ne solahtavat luontevaksi osaksi arkea.) Mutta minulla on terveyteen liittyen kaksi heikkoa kohtaa, joissa lipsun toistuvasti: nukkuminen ja venyttely. Etenkin kesällä nukkuminen unohtuu, kun sekä auringonnousut että laskut pitäisi saada kokea. Mutta nyt olen taas skarpannut, yritän päästä nukkumaan ennen yhtätoista. Parin viikon tiivis ja järjestelmällinen itsensä tarkkailu yleensä antaa hyvin vauhtia tällaisiin projekteihin!

sadetta3

Viime viikkojen aikana olen myös hurahtanut kehonpainoharjoitteluun (calisthenics). Mieheni tämän innostuksen minuun tartutti, olin kyllä ilmeisesti varsin otollista maaperää tämänkaltaiselle hurahdukselle. Kesän alussa pistin kaupungissa hihattoman paidan päälle, ja nähdessäni itseni tavaratalon hissin peilistä kiljahdin spontaanisti: ”Herranjestas, mitä mun käsivarsille on tapahtunut?!!” Tajusin, että enpä ole muutamaan vuoteen tehnyt käsillä oikeastaan mitään, kun melontakin on jäänyt niin vähälle. Nyt sitten punnerran ja yritän vetää leukoja. Ekalla viikolla tein vain negatiivisia leuanvetoja, nyt menee jo yksittäisiä ihan kokonaisiakin, jee! Se hyvä puoli oikein huonossa lähtötasossa on, että kehitys on aluksi huiman nopeaa!

Jos haluat tutustua kehonpainoharjoitteluun tarkemmin, tai vain nähdä pirun hienoa kehonhallintaa, katso esimerkiksi tämä video. Kaveri on muuten vegaani, taas elävä todiste siitä, että hyvä kunto tai lihaksien kasvattaminen ei vaadi lihansyöntiä.

Ah, tämä treenimuoto iskee minuun myös filosofialtaan: se on lähtenyt leviämään kuntosaleille hämäriltä kaduilta ja epämääräisistä puistoista, se on vapaata, yhteisöllistä, ilmaista, kaikkien saatavilla…siinä on jotain samaa hienoa kapinahenkeä, mitä parkourissa. Ghettojoogaa!

sadetta2

Eilen löysin itseni taas istumasta keittiöstä puoli yhden aikaan yöllä. Söin iltapalaksi mustikkamaitoa ja katselin salamointia taivaanrannassa. Ajattelin, ettei tämä nyt niin kauhean rikollista voi olla.

Late summer. I try to learn calisthenics  , and to sleep a bit more. Not too easy!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s