Kirjat

Tarua ihmeellisempää

uusma1

Heinäkuussa 1897 nousee Huippuvuorten ylle kuumailmapallo, joka kuljettaa kolmehenkistä Andréen retkikuntaa kohti Pohjoisnapaa. Kolmekymmentäkolme vuotta myöhemmin retkikunnan jäänteet löytyvät Vitö-nimiseltä, lähes luoksepääsemättömältä jäätikkösaarelta. Paikalla on kolmen luurangon lisäksi suuri määrä naparetkeilyvarusteita, vaatteita, ammuksia, ja ruokaa. Niin päiväkirjat kuin valokuvatkin ovat säilyneet jääpeitteen alla koskemattomina, ja tutkijat voivat seurata seikkailijoiden matkan vaiheita tarkasti. Yhtäkkiä muistiinpanot loppuvat, jotain tapahtuu.

uusma2

Bea Uusma, ruotsalainen lääkäri, kirjailija ja kuvittaja, kiinnostuu Andréen retkikunnan mysteeristä, kun hän tylsissä illanistujaisissa ollessaan löytää sattumalta kirjahyllystä aiheesta kertovan kirjan. Hän päättää selvittää, mitä retkikunnalle on tapahtunut. Kirjassa Expeditionen – Min kärlekshistoria Bea Uusma kuvaa paitsi retkikunnan uskomattomia vaiheita, myös omaa matkaansa mysteerin syvyyksiin. Tämä romaanimainen tietokirja koskettaa ihmeellisellä tavalla – kirjoittajan rakkaus aihetta kohtaan ei voi olla välittymättä lukijalle. Luin hampaat kalisten ja sydän tykyttäen niin seikkailijoiden muistiinpanot, Bean omat pohdinnat, kuin oikeuslääkäreiden analyysiraportitkin, ja jäin vapisemaan ihmetyksestä. Voi, ihmisen uteliaisuus tuntematonta kohtaan!

Bea Uusma has written a great book about Andrée’s arctic balloon expedition. I just love expeditions!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s