Ihminen, Ihminen ja luonto, Kesä, Melonta, Meri, Retket, Sää

Vesillä

tuulimelonta1

Tuuli on ollut tässä alkuviikosta välillä voimakasta. Meinasin kirjoittaa, että kohtalaista, mutta sitten kävinkin tarkistamassa viralliset luokitukset…”kohtalainen tuuli” tarkoittaa 4-7 m/s, ”navakka” = 8-13 m/s, ja ”kova” = 14-20 m/s. Eli siis täällä on tuullut kovaa!

Joka tapauksessa tuo tuuli, oli se minkä niminen tahansa, on nostanut mukavaa aallokkoa, johon hinguimme melomaan! Nyt kun sinilevää ei ole enää näkyvissä, tekee taas ihan eri tavalla mieli vesille. Löysimme mukavia kuohupaikkoja, ja aallot kastelivat hiuksenikin. Aallokkomelontakuvat ovat aina tosi hätäseen näpsäistyjä, koska…noh, aikaa ei ole paljon, korkeintaan muutama sekunti aaltojen välissä. Meloessa kuljetan mukanani veden- ja kaiken muunkin kestävää pokkaria, joka on palvellut kiitettävästi pian viisi vuotta. Niin varma en itsestäni ole, että mitään muuta kameraa tuolla riskeeraisin!

tuulimelonta2

Kotimatkalla taivaalle ilmestyi yhtäkkiä uhkaavan näköinen pilvi. Se pistikin hyvää vauhtia vastatuuliosuuteen, joka olisi muuten tuntunut aika uuvuttavalta. Nyt kyttäsin niin tarkkana pilveä, että yläkroppaa alkoi poltella vasta rantaan päästyämme. Tuulessa melominen on paljon rankempaa, mitä aallokossa. Rennoin yhdistelmä onkin kovan tuulen jälkeinen tyyni sää, jossa suuret aallot vielä vellovat.

tuulimelonta3

Illan aikana saaren yli menikin sitten monta ukkoskuuroa. Onneksi ehdimme pois alta!tuulimelonta4

Sea-kayaking in nice waves.

Mainokset

5 vastausta artikkeliin “Vesillä”

  1. No on sielläkin sääkuvat aika mielenkiintoisia 😀
    Ja aika vonkale olet, kun pystyt ottamaan kuvia tuolla melomisen lomassa. Oli sitten kamera millainen tahansa!

  2. Sailan kanssa samaa mieltä…. ei jäis kameran laadusta kiinni kuvien ottaminen meikäläisellä… 😀

    1. Se vesitiiviys mahdollistaa sen, että kamera lilluu sylissä ”vesikuopassa”, ja sen vaan nappaa siitä äkkiä käteen ja painaa nappia 😀 Ja toivoo, että osuu jonnekin sinne suuntaan edes.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s