Ihminen ja luonto, Meri, Retket, Syksy

Helmi, ohoi!

Olimme lauantaina veneretkellä Ahvenanmaan puolella. Sinnehän ei tästä kovin montaa minuuttia huristele. Kiersimme vaikeakulkuista kalliosaarta ehkä neljäsosan, jokusen tunnin. Kamerani jäi kotiin, mutta enpä olisi sillä ehtinyt paljoa kuvia napsia, koska tytön kiipeilyssä oli sen verran kova vahtiminen.

Löysin rannalta pullopostia. Muovipulloon laitettu paperi oli kastunut märän sikarin näköiseksi surkeaksi kasaksi, mutta olin silti varma, että kyseessä oli pulloposti. Paperi oli sidottu rullalle huolellisesti heinänkorrella. Otin pullon mukaan, ja kotona ujutin paperin ulos kuivumaan. Illalla, kun se oli jo kuivempi, avasin paperia varovasti, ja totesin ilokseni, että lähettäjä oli kirjoittanut viestin lyijykynällä, joten se oli vielä luettavissa! Kunnolla sain selvää tekstistä vasta aamulla, kun paperi oli kokonaan kuivunut, ja värit tasoittuneet.

”Terpsan! Täällä ovat 8-vuotias, 7 (tässä kohtaa paperi on niin kulunut, etten ole varma numerosta, se on ehkä 7 tai 11) -vuotias ja 12-vuotias (tytöt). Meidän veneemme nimi on Helmi 🙂 Saimme vähän aikaa sitten pullopostin ja nyt lähetämme eteenpäin saman pullon mutta eri kirjettä.”

pulloposti

Tytöt eivät olleet kirjoittaneet viestiin päivämäärää, eivätkä osoitetta johon heille saisi laittaa terveisiä. Mutta viesti on nyt ainakin löytänyt vastaanottajan.

Tarkkailen aina rannalla kulkiessani pulloja, josko niissä olisi viesti sisällä! Pulloposteja ei löydy kovin usein, mutta kyllä nyt vuosittain kuitenkin. Muutama vuosi sitten löysin rannalta ilmapalloon kiinnitetyn viestin. Se oli lähetetty vuotta aiemmin Tukholmalaisesta esikoulusta. Lähetin luokalle postikortin.

I found a message-in-a-bottle. It was written by three girls, but I don’t know when. I only know their boat is called Helmi (Pearl).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s