Ihminen, Kylä, Lapset, Syksy, Ystävät

Kuhinaa

Täällä kuhisee kuin muurahaispesässä, kun pikkulapset touhuavat yhdessä! Alle kouluikäisiä on tänä syksynä vaikka kuinka monta, enemmän kuin useaan vuoteen, ja sekös on hauskaa! kuhinaa1

Välillä potkutellaan kylänraitilla niin lujaa, että vanhemmat juoksevat hengästyneinä perässä, sitten mätkitään toisia lapiolla päähän, itketään ja pyydetään anteeksi. Ja tavatessa tietysti halataan ja pussaillaan. Lammashaan viereisessä heinikossa on viime päivinä hypitty, laskettu mäkeä ja tehty ”lumienkeleitä”, lampaista viis!kuhinaa2kuhinaa3

Kerran viikossa tapaamme kylällä olevassa kerhotilassa. Me vanhemmat vedämme vuorotellen ohjelmaa koko porukalle, mikä on tosi hauskaa! Tällaisesta kykyjen ja voimien yhdistämisestä olen haaveillut jo kauan, aina siitä asti kun aloittelin varhaiskasvatusalan opintoja. Pelkästä opettajavetoisesta toiminnasta on hienoa siirtyä järjestelmään, jossa jokainen porukan jäsen voi antaa muille jotakin! Eikä tarvitse olla ekspertti, koska jokainen vanhempi ihan varmasti osaa tehdä jotain lasten kanssa. Meillä kyllä sattuu nyt olemaan poppoossa vielä ihan mahtavia ammatti-ihmisiä. Olen niin iloinen, että lapseni pääsee tekemään vähän pidemmälle vietyä askartelua, kuin pakkauspahvien silppuamista saksilla keittiönpöydän ääressä äidin laittaessa ruokaa. Tai että hänen musiikkikasvatuksensa ei enää perustu ainoastaan muutamaan lastenlevyyn ja youtubesta kuunneltuun Robiniin (!!), vaan muskariharjoituksiin ja laulamiseen oikean viulun säestyksellä. Tällaista voimien yhdistämistä kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikkapa naapuruston tai kaveriporukan kesken!

Friends, friends! Happy to have so many kids on the island now! We meet every day outside. Once a week we gather to the club room. The parents prepare in turns some activity for the rest of the group. Today we had music school!

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Kuhinaa”

  1. Saaressa tosiaan kuhisee tänä syksynä. On ilo katsella, kuinka pikkuväki nauttii olostaan, kun on kavereita, joita mäjäyttää lapiolla tai pussata. 🙂 Ja kivaa se on meille aikuisillekin, onhan tiedossa kaikenlaista kivaa harrastetta synkkien syysiltojen iloksi. Ihanaa, kun saaressa on niin monta aktiivista ihmistä ja vihdoinkin myös tila, jossa harrastaa yhdessä.

  2. Voi ei, mäkin haluun möyrimääm heinäkasaan! Olis kyllä niin terapeuttista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s