Ihminen, Kaupungissa, Lapset, Retket, Syksy

Etelänlomalla

Olen rymistellyt koko lokakuun alun jossain reissun päällä, ja olo on arvatenkin sopivasti rähjääntynyt, väsynyt ja iloinen. Palasimme eilen kotiin Kööpenhamina-Göteborg-Tukholma -junamatkalta.

Kaivoin esiin sitaatin, jonka olen kirjoittanut muistiin Kyllikki Villan matkakirjasta nimeltä Äidin lokikirja: ”Uuden näkemisen ohessa tällaisessa on jotain samaa kuin Lapin retkessä. Koetus ja tehtävä. Tulenko toimeen, pystynkö.” Jostain tällaisestahan on oltava kyse, kun lähtee vilkkaan kaksivuotiaan kanssa istumaan junaan tuntikausiksi kerrallaan…

Kööpenhaminassa vietimme yhden päivän keskustan tietämillä. Piipahdimme Christianiassa, joka ei todellakaan näyttäytynyt viehättävimmillään lauantaisena, juhlahumun jälkeisenä aamuna. Roskamassat vyöryivät kaduilla, ja eriasteisissa pöllyissä haahuilevat ihmiset kaivautuivat esiin ties mistä. Päätimme säästää mielessämme ne hauskat kuvat, jotka paikasta jäivät edelliseltä reissulta, ja lähdimme pikaisesti pois.

Lapsen päiväunien aikana kävimme katsomassa World Press Photo -näyttelyn, josta todella nautin! Nauttiminen oli siis mahdollista, kun sulki silmät kaikkien inhottavien katastrofikuvien kohdalla. Mutta esimerkiksi tämä kuva oli huikea. Nainen on juuri saanut kuulla, ettei hän pitkän jonottamisen jälkeen pääse käymään Nelson Mandelan arkun luona jättämässä jäähyväisiä. Siis!!! Olin nähnyt monet kuvista etukäteen tietokoneen ruudulla, mutta kyllä ne todella pääsivät oikeuksiinsa vasta suuremmassa koossa.

Cph3

Kävimme tietysti myös leikkipuistossa, pitihän lapsenkin päästä välillä kunnolla liikkumaan. Muutoin hän matkustikin minun selässäni, ja voin sanoa, etten tämän matkan aikana osannut kaivata juoksulenkkiä.

Cph1

Ilahduin kerta toisensa jälkeen siitä, miten kauniisti luontoelementtejä oli siroteltu sinne kaiken lasin, teräksen ja betonin oheen.

Cph2cph5

Yksi päivä ydinkeskustassa riitti meille. Emme ole innokkaita shoppailijoita, ja etenkin lapsen kanssa kaipaan muutenkin aina jonnekin pois kovimmasta ihmisvilinästä. Seuraavan päivän vietimmekin rannalla. Siitä kerron sitten seuraavaksi!

We made a Copenhagen/Gothenburg/Stockholm -trip, by train. In Copenhagen we spent one day in the city centre (a quick Christiania-visit, and World Press Photo -exhibition) which was nice, but enough for us. The next day was a beach-day – more about that later.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s